Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Abortus in Rusland: Vijf abortussen per vrouw niet ongewoon

Datum nieuwsfeit: 31-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDS INTERDISCIPLINAIR
DEMOGRAFISCH INSTITUUT (NIDI)

Postbus11650
2502AR Den Haag

PERSBERICHT

Inlichtingen:
Harry Bronsema
Tel 070 3565251
Fax 070-3647187
(bronsema@nidi.nl)

Abortus in Rusland: Vijf abortussen per vrouw niet ongewoon

Abortus blijft in Rusland de belangrijkste methode van geboorteregeling. Veel vrouwen ondergaan vier tot vijf keer in hun leven een abortus. De gevolgen van abortus zijn dramatisch voor de gezondheidssituatie van veel vrouwen.

Het jaarlijkse aantal abortussen is in Rusland bijna het dubbele van het aantal gewone bevallingen. In 1995 werd 2,5 miljoen maal geaborteerd met, vaak dramatische, gevolgen voor moeder en (volgend) kind, zoals een hoge moeder- en zuigelingensterfte, aandoeningen aan de voortplantingsorganen, miskramen, complicaties bij de bevalling en algemene gezondheidsklachten.

Abortus is in het Rusland van vandaag één van de meest ernstige sociaal-economische vraagstukken.

Dat blijkt uit een artikel van de hand van de Russische onderzoekers Elena Charapova, Alexandre Sagradov en Elena Zemlianova van het Public Health Institute te Moskou over abortus en anticonceptiegebruik in Rusland, dat deze maand verschijnt in het NIDI-maandblad DEMOS.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie