Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Courreur Tom Coronel opnieuw naar race van Le Mans

Datum nieuwsfeit: 31-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

31 Januari 2000: Tom Coronel dit jaar op nieuw naar Le Mans

Dit jaar zal Tom Coronel opnieuw van start gaan tijdens de 24 uurs race van Le Mans. Net als vorig jaar zal Coronel deel uitmaken van het Racing For Holland team dat is geformeerd door M&Jays, het advies- en organisatiebureau van Jan Lammers en Mark Koense. Naar aanleiding van de succesvolle samenwerking in 1999 is besloten het project nagenoeg ongewijzigd door te voeren. Dit houdt niet alleen in dat de coureurs Jan Lammers, Peter Kox en Tom Coronel opnieuw achter het stuur zullen zitten, maar ook dat het team wederom in samenwerking met Konrad Motorsport in actie zal komen. Ook zullen dezelfde sponsors als vorig jaar het project weer ondesteunen. Dit alles werd vandaag bekend gemaakt op de perspresentatie van het team in Zandvoort.

Het grote verschil met vorg jaar zal zijn dat het team dit jaar een stuk beter beslagen ten ijs zal komen. Vorig jaar werd immers in allerijl nog besloten om over te stappen op de Ford motor. Diezelfde krachtbron zal er dit jaar al vanaf het beginstadium bij zijn. Jan Lammers zal het komende weekend al met de auto in actie komen tijdens de 24 uurs race van Daytona. Collega's Coronel en Kox zullen er dan niet bij zijn. Hun plaatsen zullen worden ingenomen door de reguliere rijders van het Konrad team, Sascha Maassen en teameigenaar Franz Konrad. Het budget van het Konrad team laat geen 24 uur privé tests toe, vandaar dat het team meedoet aan de 24 uurs race van Daytona dat dus als een soort testrace fungeert. Dat wil overigens niet zeggen dat het team niet serieus aan de start verschijnt. Men komt om te winnen en tijdens de eerste trainingssessies de afgelopen week boekte Lammers al het eerste kleine succesje. De Zandvoorter klokte de tweede snelste tijd en moest alleen een Ferrari voor zich dulden die nog volgens het (snellere) regelement van vorig jaar was opgebouwd. Lammers is dan ook voor zowel Daytona als voor de race in Le Mans erg optimistisch. "Ons doel is natuurlijk om races te winnen, maar aan de andere kant moet je geen verkeerd verwachtingspatroon scheppen. Ik ga ervan uit dat we met deze voorbereiding in de top drie kunnen eindigen, als er tenminste geen grote problemen optreden in de race. Het verleden heeft ons al geleerd dat je in Le Mans geen tegenstanders nodig hebt en dat de 24 uur je grootste tegenstander is.

Het Racing for Holland team zal dit jaar onder de Nederlandse vlag zal rijden. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen het team onder de Duitse vlag reed vanwege de Duitse licentie van Konrad Motorsport. Voor de race in Le Mans zal dus het rood-wit-blauw op de nieuwe Lola BK2/10 te zien zijn. Het nieuwe chassis zal eind Februari / begin maart worden gepresenteerd. Tot die tijd zal Lammers , onder andere in Daytona, nog met het oude model rijden.

Uiteraard vroegen we ook Tom Coronel nog even naar zijn plannen voor het komende seizoen. "Nadat bekend werd dat Arrows voor Jos koos ben ik gelijk naar Frankrijk gereden om de spanning van de afgelopen weken van me af te skiën. Dat was een prima manier om m'n accu weer even bij te laden. Tot overmaat van ramp zag ik op de terugweg nog twee vrachtwagens van Arrows die op weg waren naar Barcelona. Dat was natuurlijk wel even slikken. Maar goed we moeten verder en ik wil toch proberen om in de picture te blijven in de Formule 1. Dit zou kunnen door als testcoureur aan de slag te gaan. Ik wil in ieder geval niet terug naar de Formule Nippon, omdat ik daar meer kan verliezen dan winnen. Wel heb ik vanuit Japan een aanbieding om lange afstandsraces te rijden waar ik serieus over na zal denken. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om in Europa wat lange afstandsraces te doen." We vroegen Tom ook of hij een overstap naar de Champcar series overweegt. "Niet echt", antwoorde hij. "De (single seater) races in Amerika trekken me niet echt op het moment, maar ik sluit niet uit dat ik daar in de toekomst anders over ga denken als ik de situatie daar een keer met eigen ogen gezien heb", aldus Tom.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie