Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agnes Kant: `Behoud kleine ziekenhuizen'

Datum nieuwsfeit: 15-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

Agnes Kant: `Behoud kleine ziekenhuizen'


07-12-2000 SP-Kamerlid Kant heeft vandaag in het overleg over ziekenhuiszorg gepleit voor het behoud van kleine ziekenhuizen zoals in Velp. Zij heeft de minister gevraagd geen toestemming te geven voor de voorgenomen verdere ontmanteling van dit ziekenhuis. Ziekenhuisvoorzieningen dicht bij huis dienen zoveel mogelijk gehandhaafd te blijven, vindt Kant.
De golf van fusies van ziekenhuizen dreigt te leiden tot het afstoten van functies in ziekenhuizen. Belangrijke zaken als verloskunde, kindergeneeskunde en Eerste Hulp dreigen op een aantal plaatsen te verdwijnen. Met mogelijk gevolgen voor de thuisbevalling omdat deze niet meer verantwoord kan plaatsvinden als er te veel afstand komt met het ziekenhuis. En met alle mogelijke gevolgen voor het voortbestaan van het ziekenhuis zoals we in Velp kunnen zien. Daarbij komt dat ziekenhuisdirecties dwars ingaan tegen de wensen van vele betrokkenen zoals het personeel, de bevolking, de huisartsen enz. Ook in de landelijke politiek is men veelal niet gelukkig met de sluiting van afdelingen en concentratie van functies. Tegelijkertijd ziet men toe hoe de landelijke overheid zich steeds meer terugtrekt ten gunste van de handelingssvrijheid van de ziekenhuizen zelf. Kant is van mening dat er een goede spreiding moet blijven van kleine ziekenhuizen met een garantie van een aantal basisfuncties waaronder verloskunde, kindergeneeskunde en 24-uurs eerste hulp. Kant heeft de minister gevraagd de verdere ontmanteling van ziekenhuis Velp te stoppen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie