Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde groenbeurs Delfzijl door jong en oud bezocht

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

pres.gif (5009 bytes)

INFORMATIE

01-02-2000

Derde groenbeurs wijk Bierum door jong en oud bezocht

De derde groenbeurs georganiseerd door de afdeling wijkbeheer van de gemeente Delfzijl is net als de voorgaande twee beurzen goed verlopen. De gemeente Delfzijl is bezig het beleid voor het openbaar groen voor de komende jaren op te stellen onder het motto "Groen, de kleur die 't maakt". Hierbij krijgen de inwoners van de gemeente Delfzijl de mogelijkheid om hun meningen en ideeën naar voren te brengen op de groenbeurzen die georganiseerd worden. Daarnaast presenteert de afdeling wijkbeheer ook hun visie op het openbaar groen.

Afgelopen zaterdag was de beurs voor de bewoners van dorpen Spijk, Holwierde, Bierum, Godlinze, Losdorp en Krewerd. Gedurende de hele dag kwamen inwoners van de voormalige gemeente Bierum naar het onderkomen aan de Luingaweg in Bierum. Ruim 50 mensen hebben de beurs bezocht en konden daar hun wensen en ideeën uitwisselen met de medewerkers van wijk Bierum en de mobiele ploeg. Hoewel het aantal bezoekers, mede door het slechte weer, wat aan de lage kant lag, waren toch alle dorpen vertegenwoordigd. 's Morgens direct om 10 uur kwam de jongste bezoekster als één van de eersten binnen. In tegenstelling tot haar ouders had de 7 weken oude Dorinne Bakker nog geen boodschap aan het openbaar groen.

De conclusie aan het eind van de dag was dat de meeste inwoners van de wijk Bierum tevreden zijn over het openbaar groen in hun woonomgeving. Wel werden er een aantal discussies gevoerd over het wel of niet natuurlijk beheren van de grotere groen gebieden. De ene bezoeker vindt het slordig, de ander vindt het mooi. De door de bezoekers gestelde vragen en verzoeken zullen zoveel mogelijk meegenomen worden. Als dank voor hun bezoek kreeg elke bezoeker bij vertrek een plantje aangeboden.

De laatste beurs, die gepland stond voor 12-02-2000 in Delfzijl-noord, is voor als nog uitgesteld. In verband met alle ontwikkelingen in het kader van de herstructurering is het niet mogelijk hier op dit moment een soortgelijke beurs te houden.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw A. Imminga, telefoon 0596-639964.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie