Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNU brengt 2 jongeren-sites online

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

VNU brengt 2 jongeren-sites online

Amsterdam - 1 februari 2000 - HCM Clic is door VNU ingeschakeld voor de strategie, het concept en de bouw van twee ambitieuze jongeren-sites. Het eerste resultaat is Wazzup.nl, een interactief magazine met actuele informatie. De tweede site heet TheZone.nl, een dynamische community met allerlei functionaliteiten voor onderlinge communicatie. HCM is eveneens ingeschakeld voor de marketingcommunicatie van deze sites.

Wazzup en TheZone worden door VNU als één, samenhangend, "Jongeren OnLine"-project in de markt gezet. De doelgroep is jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar. Astrid Kerssens, namens VNU manager van het project: "Het communicty-concept is gebaseerd op een circle-strategie, die de bezoekers in staat stelt om zich per gemeenschappelijke eigenschap of interesse zèlf te organiseren en te manifesteren."
"Voor deze doelgroep moet je vooral niet te veel 'vóórbakken'," stelt Joyce Oude Elferink, projectleider bij HCM Clic. "Ze krijgen allerlei applicaties en allerhande content - vooral veel plaatjes - aangereikt om zèlf de circles en daarbinnen hun eigen pagina's zo aantrekkelijk mogelijk te maken." "Uniek aan de werkwijze van VNU, is dat wij van scratch af worden betrokken bij de ontwikkeling," vertelt Bob Stumpel, directeur van Clic. "We kunnen zo ook strategisch ons ei kwijt. VNU zet ons ook in om alle aanvullende communicatie, via klassieke media en middelen, te ontwikkelen. Daardoor ontstaat er een duidelijke eenheid in interactieve en traditionelere marketingcommunicatie - wat het uiteindelijke resultaat alleen maar versterkt."
Bij het bouwen van de community is door VNU en Clic samengewerkt met bureau OLM.
Beide sites zijn vanaf vandaag openbaar.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie