Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg stemmen in met bestemmingsplan Maascentrale

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

GS stemmen in met bestemmingsplan omleiding-maascentrale


12/2000

Maastricht, 1 februari 2000

GS STEMMEN IN MET BESTEMMINGSPLAN OMLEIDING-MAASCENTRALE

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan 'Omleiding-Maascentrale' van de gemeente Haelen op hoofdpunten goedgekeurd. Het merendeel van de bezwaren tegen dit plan is ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan betreft de aanleg van een nieuw bedrijventerrein gericht op milieu- en energietechnologie, de uitbreiding van het reeds bestaande lokale bedrijventerrein 'Windmolenbod' en de omleiding van de N273 om de kern Haelen.

In het goedkeuringsbesluit wijken Gedeputeerde Staten af van het advies van de Provinciale Commissie Gemeentelijke Plannen. De commissie is van mening dat het terrein door zijn ligging naast categorie 4-bedrijven ook geschikt is voor categorie
5-bedrijven. Gedeputeerde Staten kiezen, na overleg, met de gemeente voor het toelaten van categorie 4-bedrijven en met toepassing van de vrijstellingsbevoegdheid voor categorie 5-bedrijven onder de voorwaarde dat de milieubelasting van die bedrijven die van een categorie 4-bedrijf niet mag overschrijden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie