Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Dinsdag 1 februari 2000, 09.30 uur

Inbraak doe-het-zelf bedrijf
Nieuwegein - Tussen zaterdag 29 januari en maandag 31 januari werd ingebroken bij een doe-het-zelf bedrijf aan de Ravenswade. Onbekenden maakten een gat in de gevel van het bedrijfspand en namen uit het bedrijf een grote hoeveelheid goederen uit het bedrijf weg.

De buit bestond o.a. uit een groot aantal waterpompen en filters, motor en electrische kettingzagen en electrische grasscharen. De buit werd vermoedelijk met een voertuig door de dader(s) vervoerd.

Autogordelcontroles
IJsselstein - De politiesurveillanten van IJsselstein hielden op maandag 31 januari op twee plaatsen in de gemeente een controle op het gebruik van de autogordel. In de ochtenduren werd gecontroleerd op de Beneluxweg en in de middag werd gecontroleerd op de Tuinensingel. Tijdens de uitgevoerde controles werd tegen 34 bestuurders proces-verbaal opgemaakt i.v.m. het niet dragen van de autogordel.

Autogordelcontrole
Woerden - Ook in de gemeente Woerden werd op maandag 31 januari gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel. In de middag werd door de politie een controle gehouden op de Hogewal. Bij deze controle werden 21 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.

Vuilnisauto raakt van de weg
Montfoort - Op maandag 31 januari reed rond half vier in de middag een vuilnisauto over de provinciale weg, de N 228, te Montfoort. De vuilnisauto kwam uit de richting van Montfoort en ging in de richting van De Meern.

T.h.v. Achthoven raakte de bestuurster, een 30 jarige inwoonster van Utrecht, de macht over het stuur kwijt, begon te slingeren en raakte links van de weg af. Uit tegengestelde richting kwam een roodkleurige personenauto aanrijden die de vuilnisauto maar net kon ontwijken. De vuilnisauto belandde op de kop onder aan het talud en kwam tot stilstand.

De bestuurster en twee inzittenden van de vuilnisauto, een 47 jarige inwoner van Austerlitz en een 36 jarige inwoner van Werkhoven, werden per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Nieuwegein en Utrecht. De bestuurster kon na onderzoek weer huiswaarts. Zij hield nek- en hoofdklachten over. De beide mannen liepen inwendig lestel op en werden in het ziekenhuis opgenomen.

T.g.v. het éénzijdige ongeval en de berging van de vuilnisauto werd de provinciale weg gedurende drie uur afgesloten voor het verkeer. Het verkeer moest worden omgeleid.

Door de Regionale Verkeers Dienst van de Politie Regio Utrecht wordt samen met de politie van het district Rijn & IJssel een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Tevens wenst de politie in contact te komen met de bestuurder van de rode personenauto die de vuilnisauto maar net kon ontwijken.

Automobilist onder invloed achter het stuur
Montfoort - De politie controleerde op dinsdag 1 februari, omstreeks kwart voor twee 's nachts, een personenauto op de Heeswijkerpoort. Bij deze controle bleek de bestuurder, een 47 jarige inwoner van Montfoort, alcohol te hebben genuttigd.

De verdachte werd aangehouden en bleek bij de ademanalyse ongeveer 2 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tevens bleek de verdachte geen onbekende van de politie te zijn voor dit soort zaken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De dagvaarding kreeg hij direct mee.

Aanvaring, scheepvaartverkeer gestremd
Breukelen - Omstreeks kwart voor vier in de middag, vond op het Amsterdam-Rijnkanaal t.h.v. Breukelen aan de Westkanaaldijk een aanvaring plaats tussen een 136 meter lange duwbakcombinatie uit Rotterdam en de kade.

Het schip bestuurd door een 53 jarige schipper uit Dordrecht, raakte op een gegeven moment, door vermoedelijk een technisch mankement aan de besturing, van koers af en ramde de kade langs het kanaal. T.g.v. de aanvaring ontstond een groot gat in de boeg van het schip. Uit dit gat stroomde gas dat licht ontvlambaar bleek te zijn.

Door de brandweer van Breukelen werden metingen verricht voor de concentratie van dit gas. Bij deze metingen werden geen concentraties gemeten die gevaar zouden kunnen opleveren voor de volksgezondheid. Door de brandweer werd aan het schip een noodreparatie verricht waardoor het zijn weg weer kon vervolgen.

Het scheepvaartverkeer werd op last van Rijkswaterstaat en de Waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten stil gelegd tot ongeveer half zes in de middag. Het verkeer kon tot omstreeks negen uur in de avond geen gebruik maken van de Westkanaaldijk en werd omgeleid.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie