Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht/Veenendaal

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Veenendaal 01-02-2000

Project N233/
Veenendaal, 1 februari 2000.

Doel project: Meer veiligheid.

Op maandag 31 januari werden 2000 weggebruikers op de N233 tussen Veenendaal en Rhenen in het kader van het 'Voorlichtings- en handhavingsproject N233 Veenendaal-Rhenen Veilig' geïnformeerd over de gevaren van het 'kleven'. Zij kregen een preventiefolder uitgereikt.

In de afgelopen 3 jaar vonden op deze weg 248 ongevallen plaats door het TE dicht achter elkaar rijden. In 223 gevallen van 'bumperkleven' ontstond er alleen materiële schade, maar bij 25 aanrijdingen was er sprake van slachtoffers met lichamelijk letsel.

De politie van district Heuvelrug, de gemeenten Veenendaal en Rhenen en de Provincie Utrecht wilden met de voorlichtingsactie mensen waarschuwen om voldoende afstand te bewaren in het verkeer. De actie werd ondersteund met waarschuwingsborden langs de weg en politiecontroles.

Doel van het 'Voorlichtings- en handhavingsproject N233 Veenendaal-Rhenen Veilig' is om deze weg veiliger te maken voor alle weggebruikers. Het project is eind november 1999 gestart en duurt 1 jaar.

Gedurende het project zijn de belangrijkste aandachtspunten: Snelheid, verkeerslichten, afstand bewaren, dragen van de autogordel, dragen van de bromfietshelm en het voeren van de juiste verlichting.

Zevenenzestig bestuurders bekeurd.

Op de Rondweg-West werd de snelheid van 255 passerende voertuigen gemeten. Maar liefst 60 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te hard reden.

Bovendien kregen 6 bestuurders een bon voor het voeren van mistlichten, terwijl het geheel niet mistig was. Eén bestuurder kreeg een boete voor het niet dragen van de autogordel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie