Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell steunt Racing for Holland op Le Mans

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

01-02-2000

Shell steunt Racing for Holland op Le Mans

ZANDVOORT - Jan Lammers, Peter Kox en Tom Coronel hebben bekend gemaakt dat zij samen opnieuw met Racing for Holland aan de start verschijnen van de fameuze 24 uur van Le Mans. Shell Nederland Verkoopmaatschappij is, net zoals vorig jaar, een van de sponsors van het team.

De drie coureurs zijn duidelijk enthousiast over het vervolg van Racing for Holland. "Vorig jaar was een geweldige ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Fantastisch dat we de kans krijgen om terug te gaan", zegt Tom Coronel. Racing for Holland start op Le Mans met een geheel nieuwe Lola BK2/10 sportscar, die de Engelse constructeur binnenkort presenteert. Lola keerde vorig jaar terug in de sportscar racerij met de B98/10, een radicaal vormgegeven prototype dat al snel races wist te winnen in de International Sports Racing Series. Dit jaar komt de eerder in de Formule 1, IndyCars en Formule 3000 succesvolle constructeur met een geheel nieuwe auto, de BK2/10. Deze beschikt over een nieuwe monocoque (chassis) en gewijzigde aerodynamiek. Voorlopig houdt Lola de BK2/10 angstvallig geheim. Konrad Motorsport verwacht de auto na de 24 uur van Daytona te ontvangen en vervolgens het testprogramma te starten. Franz Konrad is optimistisch: "De ervaring van vorig jaar is natuurlijk terug te vinden in de nieuwe auto. Denk aan zaken als koeling, versnellingsbak en de aerodynamica. Ook hebben we zelf met onze partners hard gewerkt aan het verbeteren van onder andere de electronica en het uitlaatsysteem. We verwachten de BK2/10 in te kunnen zetten tijdens de tweede FIA Sports Racing World Cup race op Barcelona eind maart.” De 24 uur van Le Mans wordt gereden op 17 en 18 juni.

Kijk voor meer informatie op www.talkline.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie