Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beheerfaciliteiten in Windows 2000 kostenbesparend

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gecorrigeerd bericht

Beheerfaciliteiten in Windows 2000 leveren klanten aanzienlijke kostenbesparingen op

Eerste gebruikers profiteren van grotere flexibiliteit en productiviteit, alsmede een lagere 'total cost of ownership'

Schiphol-Rijk/Brussel, 1 februari 2000 - Microsoft maakt bekend dat bedrijven zoals Compaq Computer, Swiss Stock Exchange en PeopleSoft Windows 2000 reeds uitrollen binnen hun productieomgevingen. Zij ervaren daarbij een aanzienlijke verlaging van de 'total cost of ownership' dankzij de geavanceerde beheerfuncties en implementatiehulpmiddelen in het nieuwe besturingssysteem. Daarnaast heeft het onderzoeksinstituut NerveWire geconcludeerd dat klanten die upgraden naar Windows 2000 vanaf Windows NT
4.0 Workstation, Windows 95 of Windows 98, directe besparingen realiseren door lagere kosten en verhoogde productiviteit. Deze besparingen kunnen oplopen tot $ 279 per client.

Windows 2000 is een gemakkelijker en beter te beheren besturingssysteem dat voorziet in gecentraliseerd, op beleidsregels gebaseerd beheer, betere interoperabiliteit en snellere implementatiemogelijkheden die de 'total cost of ownership' voor organisaties van iedere grootte helpen verlagen. Met Windows 2000 kunnen klanten hun netwerkservices configureren en beveiligen via de geïntegreerde beheerinfrastructuur, met onder andere de Active Directory-service, IntelliMirror-technologie, Windows Management Instrumentation (WMI), Microsoft Management Console (MMC), Windows Scripting Host (WSH) en het Component Object Model (COM). Deze tools helpen klanten bij alle stappen in de planning, het uitrollen en het operationeel beheer van Windows 2000, waarmee de migratie naar dit platform aanzienlijk wordt vergemakkelijkt.

Desktop Management
Windows 2000 Professional biedt desktop-beheerders meer controle over de individuele desktops binnen de organisatie. Met behulp van IntelliMirror, dat gebaseerd is op de Active Directory-service, kunnen systeembeheerders gemakkelijk beleidsregels toepassen op gebruikersinformatie, desktop-instellingen en software.

"We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de efficiency van onze gebruikers te verhogen en de taak van onze IT-afdeling, die in totaal 60.000 desktops en notebooks in zijn beheer heeft, te verlichten," zegt Brent Harman, IT-manager bij Compaq. "Met Windows 2000 Professional kunnen we een groot aantal desktop-functies rechtstreeks controleren en beheren, waarmee we onze beheerkosten en de algemene IT-kosten kunnen reduceren. Windows 2000 is zeer stabiel, we hebben het intern al geïnstalleerd op ruim 15.000 systemen en we zullen binnen een jaar onze hele organisatie migreren naar dit nieuwe besturingssysteem."

Gecentraliseerd beheer
Windows 2000 Server is ontwikkeld met krachtige managementfaciliteiten, via nieuwe infrastructurele eigenschappen zoals de Active Directory en WMI. Met de uitgebreide managementservices van Windows 2000 Server - onder andere Terminal Services WSH en MMC - kunnen servers, netwerken en Windows-desktops beter beheerd worden.

Gemakkelijker te implementeren
Of het nu gaat om het upgraden van bestaande Windows-versies, of de installatie op nieuwe systemen, Windows 2000 voorziet in de implementatietools waarmee deze processen efficiënter verlopen. Met de System Preparation Tool kunnen klanten staging-technieken gebruiken om Windows 2000 gemakkelijk binnen hun hele organisatie uit te rollen. Via Remote Operation System Installation kunnen desktopbeheerders vanuit een centrale locatie systemen op afstand starten, installeren en configureren, via een intelligente netwerkkaart.

"Dankzij de implementatietools van Windows 2000, zoals de System Preparation Tool en Remote Operating System Installation, zijn we er in geslaagd om het besturingssysteem snel en gemakkelijk uit te rollen op meer dan 1.000 notebooks en desktops over de hele wereld. Dankzij de verbeterde beheereigenschappen van deze Windows 2000-systemen kunnen we onze IT-beheerkosten reduceren," zegt David Thompson, Chief Information Office bij PeopleSoft. "Met de beheertools van Windows 2000 kunnen we de systemen van onze gebruikers gemakkelijk onderhouden, waar ze zich ook bevinden. Tegelijkertijd profiteren onze gebruikers van 24x7 toegang tot hun informatie, of ze nu op kantoor zijn of onderweg."

NerveWire (), voorheen bekend als Northeast Consulting Research Inc. (NCRI), een onafhankelijk onderzoeksinstituut gespecialiseerd in beheer, heeft een klantenonderzoek uitgevoerd naar de beheervoordelen van het Windows 2000-platform. Het onderzoek toonde aan dat klanten bij het uitrollen en configureren van Windows 2000 Professional een gemiddelde kostenbesparing van $ 279 per client kunnen realiseren, vergeleken met Windows NT 4.0. Uit het onderzoek bleek tevens dat klanten konden rekenen op aanzienlijke tijdsbesparingen door de verbeterde beheereigenschappen van Windows 2000. Zo kostte het repareren van een desktop ongeveer 1,25 uur minder dan onder Windows NT 4.0 en nam het configureren van Windows 2000 Server gemiddeld 2,75 uur per server minder in beslag. Hierbij werd alleen de feitelijke tijd- en kostenbesparing gemeten ten gevolge van de beheerfuncties van het Windows 2000-platform. Additionele voordelen zoals verhoogde bedrijfszekerheid en schaalbaarheid, alsmede lagere supportkosten, werden hierbij niet ingecalculeerd.

Beschikbaarheid
Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server en Windows 2000 Advanced Server zijn vanaf 17 februari 2000 beschikbaar. Windows 2000 Datacenter Server wordt 120 dagen later verwacht.

Over Windows 2000
Het Microsoft Windows 2000 platform is bij uitstek geschikt voor de nieuwe generatie zakelijke automatiseringsoplossingen en voorziet in alle behoeften van klanten, uiteenlopend van laptops en desktops tot high-end, geclusterde servers. Met dit besturingsplatform kunnen organisaties hun bedrijf geschikt maken voor Internet, met een betrouwbare, beheerbare infrastructuur die geoptimaliseerd is voor zowel bestaande als nieuwe hardware. Meer informatie over Windows 2000 is te vinden op
.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74
Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 - 704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina
www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Ginny Eysma
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
PO Box 3120
2130 KC Hoofddorp
The Netherlands
Tel.: +31 (0)23 5628208
Fax: +31 (0)23 5651724
E-mail: (ginnye@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie