Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanmoedigingspremie voor gevelrenovatie Gent

Datum nieuwsfeit: 01-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

A a n m o e d i g i n g s p r e m i e v o o r g e v e l r e n o v a t i e

Ter verfraaiing van het straatbeeld geeft het Stadsbestuur van Gent een aanmoedigingspremie voor voorgevelrenovatie van woongelegenheden te Gent.

Deze actie loopt vanaf 1 februari tot 30 november 2000, maar de aanvraag moet binnen zijn ten laatste op 30 september 2000.

Particulieren kunnen de premie aanvragen voor de eigen woning en maximaal twee huurwoningen. Het niet-geïndexeerd kadastraal inkomen mag per woning maximaal 45 000 frank (1 115,5 euro) bedragen.

De woning moet wel voldoen aan de elementaire veiligheids-, gezondheids- en woonkwaliteitsvereisten zoals bepaald door het Vlaams Gewest.

Elke premieaanvraag moet vóór de aanvang der werken worden aangevraagd en per aanvraag moet een factuur van minimum 15 000 frank (371,84 euro), BTW exclusief, worden voorgelegd.

De werken die in aanmerking komen zijn : schilderwerken (gevelvlak, ramen en dakgoot), herbezettings- en pleisterwerken, vernieuwen van ramen en deuren, zandstralen en hervoegen, gewoon hervoegen, plaatsen van plaketten, gevelstenen, renoveren van scheurvorming van het gevelvlak of gevelelementen.

De premie wordt forfaitair toegekend en bedraagt 15 000 frank (371,84 euro).

Informatie

Dienst Huisvesting, Cel Woonbeleid, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. (09)266 76 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie