Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst over Groene Hart in provinciehuis Utrecht

Datum nieuwsfeit: 02-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
25 januari 2000

BIJEENKOMST OVER GROENE HART

Nederland is niet de enige in Europa met een 'Groen Hart'. Daarom neemt het Bestuurlijk Platform Groene Hart deel aan het project 'S.O.S. Sustainable Open Space'. Daarin werkt het Groene Hart samen met andere Noordwest-Europese regio's die een vergelijkbare problematiek kennen van stedelijke druk op de open groene ruimte. Dit zijn de regio's Region RheinMain, Vlaams Brabant, South Pennines, ×le de France, Noordoost Twente en Euregio MHAL.

Op woensdag 2 februari vindt in het Utrechtse provinciehuis een bijeenkomst plaats over het project S.O.S., speciaal voor betrokkenen bij het Groene Hart. Aanwezig zijn onder meer vertegenwoordigers van de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland en de ministeries van VROM, LNV en EZ. De bijeenkomst zal gaan over de stand van zaken van het project en mogelijkheden voor de toekomst.

Het programma is als volgt:

15.00 uur : Ontvangst
15.15 uur : Opening door mw. M.N. Kallen-Morren, Utrechts gedeputeerde voor Europese Zaken
15.25 uur : Het ontstaan en de projectorganisatie door projectleider Michel de Jonge (LNV)
15.40 uur : De inhoud van het project door Marcel Wijermans (Alterra, Wageningen)
16.15 uur : Opening tentoonstelling over S.O.S. door R.C. Robbertsen, Utrechts gedeputeerde voor Natuur & Landschap en strategische gebiedsperspectieven
16.30 uur : Bezichtiging tentoonstelling met drankje

De pers is bij deze bijeenkomst welkom.
Voor meer informatie: Bestuurlijk Platform Groene Hart, projectsecretaris Lodewijk le Grand, tel. 0348-428909. (Voor informatie: Walter Sans, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 24 34)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie