Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siemens introduceert GSM-toestellen met Internet-toegang

Datum nieuwsfeit: 02-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Siemens Nederland N.V.

Persbericht

ICP CD 200002.001

Den Haag, woensdag 2 februari 2000

Siemens introduceert twee nieuwe GSM-toestellen met Internet-toegang: S35i en C35i

Ter gelegenheid van het GSM World Congress in Cannes, Frankrijk, introduceert Siemens twee nieuwe GSM-toestellen met geïntegreerde WAP 1.1-browsers: de S35i en de C35i. Met deze aankondiging lanceert Siemens tegelijkertijd een nieuw offensief met geïntegreerde Internet-toepassingen voor verschillende doelgroepen om nieuwe markten te ontsluiten. De GSM S35i is met name bedoeld voor zakelijke gebruikers, terwijl de nieuwe C35i met name is gericht op gewoon, dagelijks gebruik.

De S35i beschikt over een groot aantal functies, die zelfs de meest veeleisende gebruikers tevreden zal stellen: o. a. een WAP 1.1-browser en een geïntegreerd modem. Met deze functies heeft de gebruiker via zijn GSM vanaf vrijwel elke locatie toegang tot de wereld van de mobiele online-informatie en zakelijke diensten. Dankzij de infrarood-interface (IrDA) is de GSM compatibel met PC's, notebooks en Personal Digital Assistants (PDA's), zoals bijvoorbeeld de nieuwe IC35 van Siemens - The Unifier.

De S35i beschikt over intelligente tekstinvoer* voor SMS-berichten. Na het indrukken van een toets gaat de software na welke woorden daarmee overeenstemmen, waardoor het lastige invoeren van hele woorden via de toetsen niet meer nodig is.

Met zijn gewicht van slechts 99 gram is de S35i een van de lichtste en dankzij de volledig geïntegreerde antenne tevens een van de kleinste GSM-toestellen in zijn klasse. Met een spreektijd tot 360 minuten** en een maximale standby-tijd van meer dan 9 dagen ** biedt deze GSM nog meer mobiliteit dan vergelijkbare toestellen in zijn klasse.

Bij de S35i is voice dialling (inspreken van het gewenste telefoonnummer) zelfs mogelijk bij het gebruik van een hoofdtelefoon***. Het standaard trilalarm attendeert de zakelijke gebruiker discreet op binnenkomende gesprekken, terwijl belangrijke informatie met het geïntegreerde dicteerapparaat (voice memo) kan worden opgenomen.

Het plannen en nakomen van zakelijke afspraken is met de S35i nu nog eenvoudiger geworden dankzij een volledig spectrum van bureaufuncties. Dit zijn bijvoorbeeld de kalender, afspraakherinnering, elektronische visitekaartjes, calculator of de valutaconversie. Al deze functies kunnen duidelijk worden weergegeven dankzij het grote display met zeven regels. En tijdens de middagpauze biedt de S35i ontspanning met zijn spelletjes en zijn mogelijkheid om zelf oproepmelodieën te componeren.

Nieuw: C35i nu ook met WAP-browser voor de privé-gebruiker Om te voldoen aan de toenemende vraag van privé-gebruikers naar meer informatie- en ontspanningsfuncties heeft Siemens de C35i standaard ook van een geïntegreerde WAP 1.1-browser voorzien. Volgens analisten zal de C35i voor Siemens alle verkooprecords gaan breken.

"Wij zijn van mening dat de mobiele toegang tot het Internet niet beperkt moet zijn tot high-end GSM-toestellen", zo zei Peter Zapf, hoofd van de afdeling Siemens Communication Devices. "Siemens is ervan overtuigd, dat alle gebruikers toegang willen hebben tot de meest uiteenlopende Internet-informatie zonder dat ze hiervoor dure toestellen moeten kopen."

Het design is gericht op de doelgroep van 16- tot 30 jaar, die steeds hogere eisen stelt. De GSM is tevens voorzien van nieuwe ontspanningsfuncties. Met de overdracht van afbeeldingen (picture messaging) kunnen de gebruikers bijvoorbeeld diverse afbeeldingen afzonderlijk of samen met hun tekstberichten via SMS verzenden. Met de eveneens nieuwe icoon-functie kan ieder gesprek van een persoonlijk tintje worden voorzien: met deze functie kunnen leuke of persoonlijke iconen worden toegevoegd aan belangrijke namen in het adresboek. Zodra een gesprek binnenkomt, verschijnt op het display de bijbehorende icoon. Natuurlijk is de C35i ook van spelletjes voorzien en biedt het toestel de gebruiker de mogelijkheid, zijn eigen oproepmelodieën te componeren.

Bij de C35i kan zelfs het menuniveau, het gebruikersprofiel en het menuformaat aan de persoonlijke wensen van de gebruiker worden aangepast. Zo kan het menuniveau bijvoorbeeld op "snel" worden ingesteld, wanneer alleen eenvoudige taken zoals het voeren en aannemen van gesprekken worden uitgevoerd. Wanneer echter complexere functies nodig zijn, kan de gebruiker de instelling "volledig" kiezen, waardoor alle functies van het toestel toegankelijk worden. Bovendien kan de weergegeven tekst op het display worden vergroot, waardoor ook slechtzienden het toestel kunnen gebruiken.

De C35i heeft een gewicht van 110 gram en is leverbaar in zes kleuren. Het toestel heeft een standby-tijd tot 180 uur** of een spreektijd tot 300 minuten**. Daarnaast heeft de C35i een ongekend groot aantal standaardfuncties, waaronder stopwatch, valutaconversie, trilalarm, klok met datum- en tijdstempel en calculator.

Zowel de C35i als de S35i zijn vanaf april verkrijgbaar. Beide GSM-toestellen zijn dual band-toestellen voor GSM 900 en 1800, die binnen deze netwerken kunnen worden gebruikt. Ze zijn voorzien van drievoudige vocoder voor een uitstekende spraakkwaliteit.

"Siemens heeft zich tot doel gesteld, haar verkoopcijfers voor GSM-toestellen binnen twee jaar te verzesvoudigen. Dit betekent een verhoging tot 60 miljoen toestellen in het jaar 2001. De C35i en de S35i vormen het begin van dit programma. Dit betekent echter ook voor de gebruiker de start van een interessant jaar, omdat wij de standaards voor GSM-toestellen verder verhogen ", aldus Zapf.

Opmerkingen van de redactie:

* "Intelligente tekstinvoer" is tekstinvoer volgens de Tegic T9-methode. Met deze methode kunnen berichten en meldingen eenvoudig via de toetsen worden opgesteld. De "intelligente tekstinvoer" van Siemens maakt gebruik van een woordenboek waarmee de woorden die in een bepaalde situatie waarschijnlijk bedoeld" zijn worden herkend en die via de toetsen van de GSM zijn ingevoerd.


** De daadwerkelijke waarden zijn afhankelijk van de netwerkomgeving.


*** De benodigde hoofdtelefoon met push-to-talk-toets (PTT) is verkrijgbaar als origineel Siemens-accessoire. Een lijst met alle verkrijgbare originele accessoires is opgenomen in de betreffende productbladen.

De divisie Information and Communication Products van Siemens De divisie Information and Communications maakt deel uit van Siemens AG, een wereldwijd aanwezige toponderneming op het gebied van elektrotechniek en elektronica met een omzet van meer dan 75 miljard dollar. Information and Communications is opgesplitst in drie onderdelen: Information and Communication Networks (59.000 medewerkers en een omzet van 13 miljard dollar), Information and Communication Products (33.000 medewerkers met een omzet van 11 miljard dollar) en Siemens Business Services (21.000 medewerkers, omzet 4 miljard dollar).

Information and Communication Products maakt deel uit van de divisie Information and Communications, en is actief op de gebieden van de informatie- en communicatietechnologie die deel uitmaken van de strategische groeimarkt. De divisie biedt uit één hand het volledige productenspectrum op het gebied van IT en communicatie: van PC's, notebooks, servers en mainframes tot digitale producten, draadgebonden en draadloze telefoons tot GSM-toestellen. De divisie Communication Devices is de grootste aanbieder ter wereld van digitale telefoontoestellen. De business-sector Mobiltelefone breidt momenteel zijn wereldwijde marktaandeel sterk uit. IT Services vullen het productenspectrum aan met de nadruk op toegevoegde waarde.

Meer informatie over deze Siemens-divisie vindt u op het Internet onder www.siemens.com/ic/products

Nadere inlichtingen voor de redactie:
afdeling Persvoorlichting, Sandra Strotkamp
tel. (070) 333 1433

© Siemens Nederland N.V. 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...