Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoort: Doorgebrand broodrooster inleveren bij chemokar

Datum nieuwsfeit: 02-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

s 2 februari 2000

Doorgebrand broodrooster ook inleveren bij de chemokar

Sinds 1 januari kent de ROVA nieuwe spelregels voor het inzamelen van elektronische en elektrische apparaten (apparaten met een stekker of een batterij). Voortaan kunt u uw kapotte elektrische tandenborstel, haardroger en broodrooster inleveren tegelijk met het klein chemisch afval bij de chemokar of bij de Doe Het Zelf-winkels.

Het storten of verbranden van metalen en elektrische onderdelen is slecht voor het milieu. Bovendien kunnen tegenwoordig onderdelen uit elektrische of elektronische apparaten hergebruikt worden. Voldoende redenen om de bestaande regels aan te passen. Het kleine wit- en bruingoed verdween tot op heden in de duobak of werd bij het grofvuil geplaatst. Omdat ook het kapotte scheerapparaat niet op de afvalberg of in de verbrandingsoven thuishoort, moet u dit soort kleine apparaten voortaan apart inleveren. Voor het grote wit- en bruingoed (wasmachines, fornuizen, televisietoestellen) geldt al een jaar dat men die niet bij het grof vuil mag neerzetten. Deze afgedankte apparaten kunt u naar het afvalbrengstation van ROVA brengen of afgeven bij de leverancier

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie