Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 02-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 2 februari 2000
·

Automobilist ziet fietser over het hoofd Hillegom Dinsdagmorgen 1 februari zag een 52-jarige autobestuurder uit Hillegom bij het afslaan een 38-jarige race-fietser eveneens uit Hillegom, over het hoofd. Het ongeval gebeurde op de kruising Margrietenlaan met de 1e Loosterweg en de Nieuweweg. De race-fietser liep daarbij schouderletsel en een hersenschudding op. Hij is overgebracht naar het E.G. Schalkwijk.

Politie houdt één verdachte brutale diefstal aan Leiderdorp De politie heeft dinsdagmiddag 1 februari een 15-jarige inwoner van Leiden aangehouden als verdacht van de brutale diefstal van een portemonnee van een 91 jarige bewoner van verzorginstehuis 'Huis ten Does' aan de Klaprooskamp. Deze diefstal vond plaats op 23 januari jl. Met nog een andere, nog niet aangehouden dader, stelden zij zich voor als collectanten en wisten op slinkse wijze de portemonnee van de bewoonster te ontvreemden. Later belden ze op naar de bewoonster en stelden zich voor als politieagent en vroegen naar de pincode van de ontvreemde pas. De bewoonster die te goed van vertrouwen was, verstrekte het nummer waarna de daders een paar honderd gulden van haar rekening wisten af te halen. Na een uitgebreid onderzoek door de politie leidde het spoor naar de aangehouden verdachte. Hij is ingesloten. De politie hoopt binnenkort een tweede verdachte aan te kunnen houden.

Inbraak in woningen Leiden
Dinsdag 1 februari is op de dag ingebroken in twee woningen aan de Paramaribostraat. De deuren van de woningen werden door de inbrekers geforceerd. Er wordt onder meer audio en video-apparatuur vermist.

Meisjes mishandelen meisjes Leiden
Dinsdagmiddag 1 februari rond 16.00 uur werden zonder aanleiding twee meisjes in de Van der Werfstraat door een groep van zes meisjes mishandeld. De twee, een 18-jarige Noordwijkse en een 17-jarige Leidse, wilden na een middagje winkelen op hun bromfiets stappen toen de groep meisjes hen tegemoet kwam lopen en hen voor alles en nog wat uitscholden. Toen één van de twee een opmerking daarover maakte, kregen ze klappen van de groep. Daarbij liep de Noordwijkse een gebroken neus , blauwe plekken en een opgezwollen wang op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed Leiden
Dinsdagavond 1 februari rond 23.00 uur heeft de politie op de Dwars Bolwerkstraat een 39-jarige Leidenaar in zijn auto aangehouden. De man had teveel gedronken. Een afgenomen ademanalyse kwam uit op een promillage van 1.40.

Inbrekers voortijdig betrapt en aangehouden Leiden Dinsdagmorgen 2 februari omstreeks 00.30 uur heeft de politie op de Gooimeerlaan een 18-jarige Oegstgeester en een 20-jarige Leidenaar aangehouden. Kort voor de aanhouding had de politie de melding ontvangen dat vier personen bezig waren om in te breken bij een fietsenwinkel aan de Groenoordstraat. Blijkbaar hadden ze onraad geroken en waren weggegaan. De politie trof twee van de vier op de Gooimeerlaan aan. Zij zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Geweldpleger in het verkeer aangehouden Alphen a/d Rijn De politie heeft dinsdagmorgen 2 februari een 25-jarige inwoner van Alphen in zijn woning aangehouden. Hij had op 30 januari op de Edelsteensingel een 14-jarig fietsertje, eveneens uit Alphen, mishandeld. De man die over de Edelsteensingel reed maakte zich kwaad over het verkeersgedrag van de jongen en zijn vrienden. Zij reden op fietsen zonder licht en wilden de Edelsteensingel oversteken. De man stopte en deed zijn beklag over het gedrag. Een opmerking van de 14-jarige daarover moest hij bekopen met enkele ferme klappen. Daarna is de man doorgereden. Na onderzoek kon de politie hem vanmorgen aanhouden.

Brand in woning Nieuwerkerk a/d IJssel
Op de eerste verdieping van een woning aan de Dalkruid heeft op dinsdag 1 februari omstreeks 11.00 uur brand gewoed. Vermoedelijk is in de slaapkamer kortsluiting ontstaan bij de bedrading van een nachtlampje. De 17-jarige bewoner ontdekte de brand en sprong op een lager gelegen dak van de woning, vervolgens naar beneden. De brandweer was snel ter plaatse en wist het brandende goed buiten te blussen. De bewoner liep door de sprong enkele snijwondjes op die geen verdere behandeling behoefde.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d IJssel
Een 27-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Sternendaal. De diefstal vond plaats tussen 17.15 uur en 22.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een keukenraam te forceren. Weggenomen is onder andere een videorecorder en enkele ringen.

Verkeersongeval met letsel Moerkapelle
Een 16-jarige bromfietser uit Moerkapelle heeft op dinsdag 1 februari omstreeks 08.00 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een 62-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De automobilist reed over het Oogstpad komende uit de richting van de Bredeweg. De bromfietser reed in tegenovergestelde richting. Bij het afslaan naar links zag de automobilist de bromfietser over het hoofd. De bromfietser reed tegen de rechterzijde van de auto aan en kwam ten val. De bromfietser heeft vermoedelijk een beenbreuk en een wond aan een hand.

Afloop vechtpartij Schoonhoven
De politie heeft maandag 31 januari twee aanhoudingen verricht naar aanleiding van een incident wat op 26 januari op de Haven had plaatsgehad. De 21 jarige man uit Bergambacht en een 28 jarige man uit Schoonhoven worden vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie. Het tweetal heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Volgens getuigen die de politie tijdens het onderzoek verhoord heeft was er geen aanleiding voor de ontstane vechtpartij.

Afloop beschadiging molenstomp Ouderkerk a.d. IJssel De politie heeft naar aanleiding van de beschadiging van de Molenstomp tussen de Oudenlandseweg en de Nesse Tiendweg in het weekend van 22 januari een onderzoek ingesteld. Tijdens het onderzoek werd naar aanleiding van getuigenverklaringen bekend in welke richting de politie moest zoeken. Een 15 en 17 jarige jongens uit Ouderkerk zijn op het politiebureau uitgenodigd en bekenden dat zij zaterdag met nog een jongen naar de Molenstomp getogen waren. Met name de 17 jarige jongen verklaarde verantwoordelijk te zijn voor de ontstane schade. In overleg wordt getracht de toegebrachte schade te vergoeden.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie