Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef zwaardere vrachtwagencombinaties met 25 aanmeldingen

Datum nieuwsfeit: 02-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MINVenW: persbericht

PROEF LANGERE EN/OF ZWAARDERE VRACHTWAGENCOMBINATIES: 25

AANMELDINGEN

Op 1 februari is de aanmelding voor de proef met langere en/of zwaardere vrachtwagencombinaties gesloten. Er zijn 25 aanmeldingen voor de proef binnengekomen bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waardoor een selectie van de aanmeldingen nodig zal zijn. Er kunnen maximaal 15 vrachtwagencombinaties deelnemen aan de proef.

Afhankelijk van de overige voorbereidingen verwacht het ministerie dat de eerste vrachtwagencombinatie vanaf juni zou kunnen gaan rijden.

Doel van de proef is te bezien in hoeverre het gebruik van dergelijke vrachtwagencombinaties een positief effect heeft op het milieu (minder voertuigbewegingen en energiegebruik, emissies) en kan leiden tot een terugdringing van congestie. De proef biedt vervoerders en verladers de mogelijkheid om tot 1 oktober 2002 met een ontheffing voor vrachtwagencombinaties te rijden van maximaal 25,25 meter lengte en / of maximaal 60 ton totaalgewicht.

Op grond van de voorwaarden worden de aanmeldingen geselecteerd door een adviescommissie op type vrachtwagencombinatie, overslagpunt, type laadeenheid en aanmeldingsnummer. De adviescommissie zal de minister binnen enkele weken advies uit brengen over de 15 deelnemers.

De deelnemers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Het gaat hierbij om de te rijden trajecten, de vrachtwagencombinaties en de chauffeurs. Veel nadruk is gelegd op veiligheid van de medeweggebruikers.

Robert Wester, 06-20705893

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie