Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BroadVision realiseert forse omzetgroei in Europa

Datum nieuwsfeit: 02-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


BroadVision realiseert forse omzetgroei in Europa

Nieuwe e-commerce-klanten in banksegment bezorgen BroadVision marktleiderschap

Huizen, 2 februari 2000 - BroadVision, wereldwijd leider in het ontwikkelen van gepersonaliseerde e-business-applicaties, heeft op de Europese markt een recordaantal klanten aan zijn portefeuille toegevoegd. Daarmee heeft het bedrijf een aanzienlijke omzetgroei gerealiseerd, onder meer in de sectoren retail, telecommunicatie, overheid, dienstverlening, technologie en financiële dienstverlening. Met de levering van e-business-applicaties aan diverse grote Europese financiële instellingen, verwierf BroadVision inmiddels het marktleiderschap in het banksegment. BroadVision boekte in Europa een omzetstijging van $ 4,2 miljoen in het vierde kwartaal van 1998 naar ca. $ 11 miljoen in het vierde kwartaal van 1999.

Ter ondersteuning van BroadVisions toegenomen marktaandeel in de florerende Europese e-commerce-markt, opende het bedrijf twee nieuwe verkoopkantoren in Milaan en Stockholm, en verwierf het een belang in de Zwitserse integratiespecialist Fidutec Information Technology SA. BroadVision heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Leidende positie in het Europese banksegment
Voor het realiseren van online-diensten doet een toenemend aantal Europese banken een beroep op de
e-business-expertise van BroadVision: Banca Popolare Bergamo en Unicredito in Italië, Linea Diretta in Spanje, Paribas in Frankrijk, en TD Waterhouse in het Verenigd Koninkrijk. Tot de klanten van BroadVision behoorden al de Bank Austria in Oostenrijk, Hansa Bank in Estland, Alandsbanken in Finland, CCF Cortal in Frankrijk, NetBank in Duitsland, Banca di Milano, Credito Emigliano, SIA en SuperNet in Italië, ING en ABN Amro in Nederland, Banco Commercial in Portugal, Argentaria, BankInter, Santander in Spanje, Banque Cantonale de Genève, Banque Contonale Vaudoise, Crédit Suisse en UBS in Zwitserland, en HSBC, Toronto Dominion, Prudential Corp. in het Verenigd Koninkrijk.

Ook in verscheidene andere segmenten heeft BroadVision nieuwe Europese klanten. In het segment dienstverlening: Edon Utilities, Europstar, Swiss Postal Services; in de sector telecommunicatie: P&T Luxembourg; in het segment technologie: Philips en Sony Broadcasting. Voor uiteenlopende grote bedrijven in Europa heeft BroadVision innovatieve sites ontwikkeld, waarvan de volgende inmiddels on-line zijn:
- British Telecommunications, met on-line klantenservice op www.bt.com;
- Credit Suisse, met een consumenten-site op www.directnet.ch; - Paribas Bank's Cortal, met een on-line aandelen-site op www.cortal.fr;
- e-Exchange, met een on-line veiling van high-techproducten en diensten op
www.e-exchange.com;
- Links of London, met een on-line warenhuis voor luxe- en cadeau-artikelen op www.linksoflondon.com;
- Hamley's, met een site van een van 's werelds mooiste speelgoedwinkels op www.hamleys.com;
- SPAR, de grote Zweedse kruideniersketen, met een site op www.spar.nu.

Deze bedrijven voegen zich bij de e-business-pioniers met regionale BroadVision-sites, bijvoorbeeld Argentaria Bank Group, Air Miles, Belgacom, Banco Santander, Bankinter, RS Components, Siemens Business Services, Toyota (GB) Ltd. en Vodafone.

Over BroadVision
BroadVision Inc., opgericht in 1993, is marktleider in het leveren van oplossingen op het gebied van One-To-One Relationship Management voor de gehele onderneming. De aandelen van BroadVision worden verhandeld op Nasdaq Stock Market onder het symbool BVSN. De One-To-One Internet-toepassingen van BroadVision stellen organisaties in staat om marketing communicatie, transacties, producten, diensten en ondersteuning te personaliseren en te koppelen aan de individuele behoeften van werknemers, partners en klanten. BroadVision One-To-One toepassingen ondersteunen 'mission critical' zakelijk gebruik en zijn voorzien van een robuuste en schaalbare architectuur. Tevens ondersteunen zij beveiligde transacties en zeer snelle verwerking van handelingen, zoals heden ten dage wordt vereist in het elektronisch zakendoen. De BroadVision-oplossingen voor relatiemanagement omvatten zowel producten als diensten van BroadVision en haar partners. Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië. Het bedrijf heeft dochterondernemingen en distributeurs in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie over BroadVision kunt u vinden op: www.broadvision.com/.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
BroadVision, contactpersoon: Wouter Teijema, tel. 035 - 524 90 10, e-mail: (wteijema@broadvision.com)
of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, contactpersoon: Judy van Kamperdijk,
tel. 023 - 568 82 08, e-mail: (judyvk@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie