Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

88 bedrijven uit Hong Kong op International Toy Fair

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ref:2000/02

Januari 2000

Hong Kong Profiteert van Groeiende Vraag naar Interactief Speelgoed

88 bedrijven op International Toy Fair Nürnberg 2000

Op twee gemeenschappelijke stands onder auspiciën van de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) presenteren zich van 3 tot en met 9 februari aanstaande 88 bedrijven uit Hong Kong (99: 81) op de International Toy Fair Nürnberg 2000. Inkopers uit de hele wereld kunnen zich in hal 12, stand D76 (een nieuwe en betere locatie voor de beursdeelnemers uit Hong Kong) en in hal 14, stand E48 over het hoogwaardige aanbod uit Hong Kong informeren.

Met een expositieoppervlak van ongeveer 1500 m2 is de deelname van Hong Kong bedrijven de grootste ooit die door de HKTDC in Neurenberg is georganiseerd. In totaal nemen niet minder dan 239 bedrijven uit Hong Kong deel aan de speelgoedvakbeurs (99: 215). Daarmee behoort Hong Kong ook in 2000 tot de best vertegenwoordigde landen op de beurs in Neurenberg.

"We zijn bijzonder verheugd over onze nieuwe locatie in hal 12", vertelt Lore Buscher, regiodirecteur van de HKTDC. "We hopen natuurlijk dat daardoor nog meer inkopers ons zullen weten te vinden. Het is de moeite waard! Onze speelgoedfabrikanten staan er immers om bekend dat ze trends snel signaleren en erop inspelen, en dat geldt ook voor interactief speelgoed", aldus mevrouw Buscher.

Zestig procent van de beursdeelnemers van de HKTDC is al sinds jaren vertegenwoordigd op de beurs in Neurenberg. De meer dan dertig bedrijven die voor het eerst deelnemen, zijn zeer positief gestemd. Per slot van rekening boekten de bedrijven van de HKTDC op de beurs van vorig jaar ondanks de gevolgen van de financiële crisis in Azië orders ter waarde van in totaal USD 44 miljoen (directe transacties en bestellingen achteraf). Gezien de positieve economische signalen uit Hong Kong stijgen ook de verwachtingen ten aanzien van de speelgoedbeurs in 2000.

Het op de beurs gepresenteerde aanbod aan speelgoed Made in Hong Kong omvat dan ook het complete productaanbod - variërend van de populaire pluche beesten tot chipgestuurd educatief speelgoed. Bij de productie van interactief speelgoed bundelen traditioneel sterke sectoren in Hong Kong hun krachten. Per slot van rekening behoort Hong Kong niet alleen in de speelgoedsector, maar ook op het gebied van de elektronica tot de grootste exporteurs ter wereld.

In 1998 exporteerde Hong Kong speelgoed, poppen en spelletjes ter waarde van USD 11 miljard (een afname met 6% ten opzichte van 1997). Deze negatieve ontwikkeling als gevolg van de financiële crisis in Azië kon in de periode van januari t/m september 1999 met de helft worden teruggebracht tot -3%. In dezelfde periode vertoonde de uitvoer van speelgoed naar landen binnen de EU een gezonde ontwikkeling: de export bedroeg hier USD 2 miljard (een toename met 5%). Op de Duitse markt kon met verkopen ter waarde van USD 430 miljoen zelfs een stijging met 12% worden gerealiseerd.

Contactpersoon voor de redactie:

George Ammerlaan, HKTDC

Tel.: 020-6277101

Fax: 020-6228529

E-mail: (george.ammerlaan@tdc.org.hk)

Internet: www.tdc.org.hk

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie