Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Premiere in filmtheater 't Hoogt Utrecht: Fucking Amal

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Premiere in filmtheater 't Hoogt Utrecht: Fucking Amal

Datum: 3 februari 2000

FUCKING ÅMÅL is een film van Lukas Moodysson
Zweden 1998, Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld, 85 minuten

Het leven in het Zweeds provinciestadje Åmål is maar saai volgens de daar opgroeiende tieners. Deze mening delen ook Elin en Agnes, maar dat is dan ook het enige dat deze zeer verschillende meiden met elkaar gemeen hebben. Elin is knap, brutaal en populair bij de jongens en altijd op zoek naar vertier. Agnes daarentegen is stil en vermaakt zich het liefst met een boek of computer op haar kamer. Bovendien gaat de roddel dat ze lesbisch is. In ieder geval klopt het dat ze zeer tot Elin is aangetrokken.

Als Agnes vijftien wordt, organiseert haar moeder een feestje. Voor Agnes hoeft dat helemaal niet, ze verwacht niet dat er iemand op haar feestje wil komen. Als er op die avond in Åmål wederom niets te beleven is, besluit Elin de verveling te lijf te gaan door een weddenschap af te sluiten met haar zus. Ze zal naar het feestje van Agnes gaan en haar recht op haar mond zoenen. Deze kus brengt niet alleen Agnes volledig van haar stuk, maar ook Elin. De gevolgen, voor Åmåls doen, zijn haast niet te overzien.

In FUCKING ÅMÅL ligt de nadruk niet zo zeer op homoseksualiteit, als wel op de verwarringen die iedere tiener doormaakt: populair willen zijn, vaak ten koste van anderen, de twijfel aan de wijze raad van ouders en de eerste, echte liefde.

Lukas Moodysson (1969) publiceerde al op zijn zeventiende gedichten en een roman. Later volgde hij een opleiding aan de Zweedse Nationale Filmschool en maakte hij een aantal korte films. FUCKING ÅMÅL is zijn speelfilmdebuut.

Bezoek ook onze website: www.hoogt.nl

Voor meer informatie: Filmtheater 't Hoogt, Petra Orthel, 030 2312216, (info@hoogt.nl).

Organisatie: Filmtheater 't Hoogt Utrecht

adres: Hoogt 4

postcode: 3512 GW

woonplaats: Utrecht

Telefoon: 030-2312216

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie