Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: 's-Hertogenbosch 03-02-2000

Persbericht district Den Bosch/

GEZOCHTE GEEFT VALSE NAAM OP
Woensdagmiddag hebben agenten in een portiek aan de een 28-jarige Velpenaar aangehouden. De man gebruikte in de portiek alcohol en maakte van de noot een deugd door tevens die plek als urinoir te gebruiken. De verdachte gaf in eerste instantie een valse naam op. Toen na enig aandringen de juiste naam bekend werd, bleek dat de man nog een boete van Fl. 589,25 open had staan te vervangen door 11 dagen hechtenis. Voor het opgeven van de valse naam en de overtredingen is hij bekeurd. Voor het uitzitten van de elf dagen is hij ingesloten.

VERDACHTE BROMFIETSDIEFSTAL AANGEHOUDEN
Woensdag is een 32-jarige Bosschenaar aangehouden voor bromfietsdiefstal vanaf de Bokkelaren. De man wordt ervan verdacht op vrijdag 28 januari jl. bij een flat aan de Bokkelaren een bromfiets te hebben gestolen en in zijn eigen berging te hebben gezet. Een getuige belde de politie. De verdachte was op dat moment niet thuis, agenten hebben de bromfiets uit de berging gehaald en inbeslaggenomen. Nadat diverse pogingen waren ondernomen om de man aan te houden, meldde hij zich gisteren aan het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

BOSSCHE WEEK IN ZIEKENHUIS NA DOORRIJDEN NA AANRIJDING Woensdagmiddag heeft een 18-jarige inwoonster van Den Bosch gemeld dat zij op vrijdag 21 januari jl. omstreeks 08.00 uur, vermoedelijk door een bromfietser, is aangereden op de kruising van de Christiaan Huygensweg met de Copernicuslaan in haar woonplaats. De bestuurder van die bromfiets is weggereden en heeft het slachtoffer bewusteloos achtergelaten. Toen de Bossche bij kennis kwam was de dader gevlogen. Het meisje is o.a. met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. De politie verzoekt getuigen van dit ongeval, zich te melden op tel.nr. 073 ? 6991699.

BROMFIETSEN CROSSENDE JEUGD INGENOMEN (Heusden) Woensdagmiddag heeft de politie Heusden twee bromfietsen van crossende Oudheusdenaartjes (11 en 12 jaar) ingenomen. Het tweetal was aan het crossen op een terrein nabij de scheepswerf aan de Bakkersdam in Heusden. Bij het zien van de agenten gingen zij er vandoor. Na een korte achtervolging werden zij in de kraag gevat. De bromfietsen moesten zij inleveren, verder kwamen ze er met een reprimande vanaf.

STALEN WANDPLATEN GESTOLEN (Heesbeen)
Woensdagmiddag is aangifte gedaan van diefstal van zesentwintig stalen wandplaten vanaf een bedrijventerrein aan de Industrieweg in Heesbeen. De waarde van de platen bedroeg ongeveer Fl. 1.000,=.

WATERSCHADE DOOR KAPOT TOILET
Woensdagavond is de hulp van de politie ingeroepen bij een waterlekkage aan de Rontgenstraat. In de woning van een bejaarde bewoonster liep vanuit een bovenliggende woning water naarbinnen. Bij controle bleek dat er in de bovenliggende woning een lamp in het toilet naar beneden was gevallen, waardoor de Wc-pot beschadigd was. Buren van de bejaarde vrouw hebben de woning van de geschrokken vrouw schoongemaakt.

ALCOHOLLIMIET DRIE MAAL OVERSCHREDEN
Van woensdag op donderdag is een 28-jarige Bosschenaar op de Zuid-Willemsvaart in betrapt op het rijden in een auto onder invloed van alcohol. De man overschreed de alcohollimiet ruim driemaal. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

NOG TWEE VERDACHTEN BRANDSTICHTING VERHOORD
Nadat dinsdagmorgen al een 15-jarige jongen was aangehouden voor brandstichting en diefstal van een ladder, gepleegd op 6 december 1999 bij in aanbouw zijnde woningen aan de van Broeckhovenlaan, is dinsdagmiddag op het politiebureau een 15-jarig Bosschenaartje verhoord, zijn aandeel bleek zeer minimaal. Woensdagmiddag is nog een 18-jarige Bosschenaar verhoord. Hij bekende net als de dinsdagmorgen aangehouden jongen verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van een ladder vanaf het bouwterrein. Bij de brand ontstond een schade van ruim Fl. 50.000,= . De politie kwam de jongens o.a. op het spoor aan de hand van getuigenverklaringen.

SWAROVSKI-KRISTAL ONTVREEMD BIJ INBRAAK
Van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Wilgenstraat. Uit de woning zijn o.a. Swarovski-kristal en sieraden ontvreemd.

ROODLICHTCONTROLE (Rosmalen)
Donderdagmorgen is een roodlichtcontrole gehouden op de Rodenborchweg in Rosmalen. Een vijftal automobilisten zijn bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie