Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaanderen beschermt 84 ha. waardevol landschap

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER JOHAN SAUWENS

VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN,

AMBTENARENZAKEN EN SPORT

3 februari 2000

84 ha. waardevol landschap beschermd

Johan Sauwens, Vlaams minister bevoegd voor Monumenten en Landschappen heeft beslist om "Het Zoet water" te Oud- Heverlee, het "Pommelsven" te Keerbergen en de hoogstamboomgaard te Gontrode (Melle) te beschermen als waardevol landschap. Het "Liezelebroek" te Puurs wordt voorlopig beschermd.

Het Zoet Water vormt samen met de eeuwenoude gebouwen rondom en de beboste hellingen van het Kouterbos een bijzonder pittoresk geheel. Deze site herbergt voorts een ongewoon groot aantal zeldzame plantensoorten.

Het Pommelsven te Keerbergen is een authentiek overblijfsel van heiden en dennebossen die vroeger het grootste gedeelte bedekte van de duinenrij die tussen Mechelen en Aarschot de noordrand van de 'Vlaamse Vallei' begrenst.

De beweide hoogstamboomgaard te Gontrode is een historisch waardevolle getuige van de
fruitteelttechnieken van voor 1930-1940.

Als open nat grasland, gelegen in één van de intacte brede valleistroken van de Molenbeek, heeft het Liezelebroek, samen met het oude patroon van waarneembare landschapselementen een belangrijke esthetische, wetenschappelijke en historische waarde.

Het toekomstig beheer van deze waardevolle landschappen moet erop gericht zijn om de huidige waarden ervan integraal te behouden en zo mogelijk te verbeteren.

info : Joris vandenbroucke - tel. (02) 553 23 11 e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie