Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieuvergunning voor IVRO te Roeselare

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Milieuvergunning voor IVRO te Roeselare

Brugge, 3/2/2000
MILIEUVERGUNNING
VOOR IVRO TE ROESELARE

In zitting van 20/1/2000 heeft de Bestendige Deputatie aan de intercommunale IVRO de milieuvergunning verleend voor de huisvuilverbrandingsoven.

De verbrandingsinstallatie omvat 2 ovenlijnen. IVRO heeft recent aanpassingen gedaan aan hun installatie (oa. automatische sturing en regeling van het verbrandingsproces en rookgaszuivering, vernieuwing van de steunbranders). Na de aanpassing bedraagt de totale verbrandingscapaciteit 60.000 ton op jaarbasis.

Zowel uit het MER-rapport als uit de adviezen van de bevoegde diensten (OVAM, Gezondheidsinspectie, Vlaamse Milieumaatschappij, afdeling Milieuvergunningen) blijkt dat de installatie aan alle geldende wettelijke normen (inzake geur, luchtkwaliteit en geluid) voldoet.

Door de automatische sturing en continu opvolging van het verbrandingsproces wordt verzekerd dat de exploitatie veilig kan gebeuren. Bovendien is er een bemonsteringsapparaat om er op toe te zien dat de dioxinenorm steeds gerespecteerd blijft.

Tijdens het openbaar onderzoek werden geen bezwaren ingediend en het advies van het College van Burgemeester en Schepenen was ook gunstig. In navolging van het unaniem gunstig advies van de Provinciale Milieuvergunningscommissie heeft de Bestendige Deputatie dan ook de milieuvergunning verleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie