Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ISP subsidietoekenningen Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

ISP subsidietoekenningen

Assen, 3 februari 2000
Persberichtnummer 00-006Stimulans vaartoerisme Steenwijk
De gemeente Steenwijk krijgt een ISP-bijdrage van ruim een miljoen gulden voor de herinrichting van het Steewijkerdiep. Het herstel en de verbetering van 850 meter kademuur en het aanleggen van 1500 vierkante meter promenade vergroot de aantrekkelijkheid van Steenwijk voor de watersport. Het project dat meer dan vier miljoen gulden kost wordt mede gefinancierd door de gemeente Steenwijk (1 miljoen gulden) en de provincie Overijssel (2 miljoen gulden).

Brug Giethoorn-zuid
Er komt een bredere brug voor de ontsluiting van de Beulakkerpolder en de Polder Giethoorn om het toenemende recreatieverkeer beter af te wikkelen. het gebeid wordt ingericht voor de dag- en verblijfsrecreatie en als natuurgebied.
De brug over de Cornelisgracht gaat een bestaande brug vervangen vervangen en gaat 5,4 miljoen gulden kosten. Het ISP heeft een subsidie toegekend van 2 miljoen gulden. vanuit het EFRO fonds van de Europese Gemeenschap wordt 500.000 gulden toegekend. De gemeente Brederwiede stelt de rest van het bedrag beschikbaar.

Meer voorzieningen voor toerisme
Het ISP draagt drie miljoen gulden bij aan het versterken van voorzieningen voor toerisme en recreatie in Noord-Overijssel. De totale kosten van de projecten zijn 12 miljoen gulden. Het gaat met name om voorzieningen die ervoor moeten zorgen dat toeristen langer in Noord Overijssel verblijven, waardoor de bestedingen en de werkgelegenheid in diverse sectoren toenemen. Ook vanuit het EFRO fonds van de Europese Gemeenschap wordt 3 miljoen gulden op tafel gelegd. De rest van geld (6 miljoen) wordt beschikbaar gesteld door de regio.

Speciale parkeervoorzieningen bij fietsroutes Voor het terugdringen van de automobiliteit willen de gemeenten Vollenhove, Blokzijl, Steenwijk en Oldemarkt bij de start van fietsroutes speciale parkeerplaatsen aanleggen. Op die plaatsen is ook informatie voorhanden over routes en bezienswaardigheden. De zogenoemde 'Parkeer en Activiteit'-plaatsen zijn herkenbaar ingericht voor toerist en recreant. In de totale kosten van het project (300.000 gulden) draagt het ISP 90.000 gulden bij.

Brug Vollenhove
De brug over het Vollenhovekanaal in de gelijknamige plaats in de gemeente Brederwiede wordt verbreed. Daardoor kunnen grotere schepen de brug passeren die in Vollenhove worden gebouwd. Het ISP heeft een subsidie beschikbaar gesteld van 700.000 gulden. De totale kosten worden begroot op ruim 1,5 miljoen gulden. De provincie Flevopolder, de gemeente Noordoostpolder en Royal Huisman Shipyard dragen ook bij in de financiering.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie