Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Purmerend koopt voormalig weeshuis

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Purmerend

Received: from (127.0.0.1) by utr.nieuwsbank.nl with SMTP for ; Wed, 19 Jul 2000 14:39:15 +0200
Mime-version: 1.0
From: Razende Robot Reporter To: dienst
Subject: Persberichten Gemeente Purmerend, index
X-Url: www.purmerend.org/Gemeente/Persberichten/Description.asp?ID=105 Content-type: multipart/mixed; boundary="-964010355-0.92850851031-794434040-" Date: Wed, 19 Jul 2000 14:39:15 +0200
Sender: (dick@nieuwsbank.nl)
Message-Id: <3VA8OKMBWAO6W@nieuwsbank.nl>

Persbericht

GEMEENTE KOOPT VOORMALIG WEESHUIS

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met eigenaar Amvest van het Willem Eggert Centrum (WEC). De gemeente koopt het voormalig weeshuis en geeft de gemeentelijke grond op de locatie van restaurant La Place om niet in eigendom aan de eigenaar van het WEC en de HEMA krijgt toch een stedenbouwkundig accent met uitkijk op de Koemarkt. Met onder meer deze maatregelen in de overeenkomst kan en zal Amvest de renovatie en de uitbreiding van het winkelcentrum op een hoogwaardig niveau uitvoeren zoals eerder is afgesproken. Aanleiding voor de samenwerkingsovereenkomst is de gronduitgifte-overeenkomst voor uitbreiding van het winkelcentrum.

B&W stelt voor het voormalig weeshuis voor 750.000 gulden te kopen van eigenaar Amvest, omdat dit object voor de belegger door het bijzondere karakter van het pand niet geschikt is voor detailhandel of horeca. De gemeente heeft overigens nog geen bestemming voor het voormalige weeshuis. Het gebruik moet wel in over- eenstemming zijn met het karakter van het pand en de ligging in de binnenstad.

Voor de verbouwingen en de uitbreidingen is opheffing nodig van een aantal parkeerplaatsen in de WEC-parkeer-garage. De gemeente houdt rekening met compensatie voor het verlies van deze plekken bij de bouw van parkeer-garages voor het centrumgebied. Dit gebeurt op voorwaarde dat na oplevering van het vernieuwde winkelcentrum het parkeertarief in de WEC-garage gelijk is aan het gemeentelijk tarief.

Het ontwerp van architectenbureau Verheijen, Verkoren en De Haan voor uitbreiding en renovatie van het WEC kan nu definitief en volledig in uitvoering komen. De materialen en detailleringen van de bouwplannen en de verbouwing kenmerken zich door een hoog kwaliteitsniveau. Essentiële onderdelen van de opwaardering van het WEC en daarmee van het kernwinkelapparaat in de binnenstad zijn een V&D-warenhuis in het voormalige kantoor van de Rabobank met in- en uitgang aan de Weeshuissteeg, de bouw op de hoek Willem Eggertstraat/Schoolsteeg tegenover het voormalig weeshuis van een pand voor de vestiging van een La Place restaurant, een vernieuwde entree tot het winkelcentrum aan de Willem Eggertstraat, vergroting van het restaurant van de HEMA met ook een in- en uitgang aan de Weeshuissteeg en een serre met uitkijk op de Koemarkt, het bouwen van een woning als accent op het winkelcentrum op de hoek Nieuwstraat/ Zuidersteeg en het restylen van de gevels aan de Nieuwstraat, Koestraat en Weeshuissteeg. Zoveel mogelijk in aansluiting op het gereedkomen van de uitbreiding en met zo min mogelijk ongemak voor winkelend publiek richt de gemeente het aangrenzende voetgangersgebied opnieuw in.

De leden van de commissie Stadsontwikkeling bespreken donderdag 3 februari 2000 de concept-samenwerkings-overeenkomst. woensdag 19 juli 2000

Terug naar Persberichten.© 1997 DSP, Digitale Stad Purmerend

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie