Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geboorteaangifte in gemeente Hoorn nu ook in ziekenhuis

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Geboorteaangifte nu ook in ziekenhuis

De plaats waar een kind geboren wordt is bepalend voor waar de geboorteaangifte plaatsvindt. De aanwezigheid van het Westfries Gasthuis in Hoorn betekent dus extra aanloop bij de afdeling Burgerzaken in het stadhuis. Niet alleen vaders uit Hoorn, maar ook veel vaders uit de regio moeten daar hun zoon of dochter aangeven. Sinds kort kunnen ze dat al op de kraamafdeling van het ziekenhuis doen.

Tot nu toe moesten vaders naar Burgerzaken om hun zoon of dochter aan te geven. Ze moesten dan eerst wachten tot ze aan de beurt waren en vervolgens tot de geboorteakte was opgemaakt, zodat ze hun handtekening konden zetten. Sinds januari dit jaar verloopt de behandeling een stuk soepeler. De vader doet aangifte van de geboorte in het ziekenhuis. Een medewerker van het ziekenhuis zorgt ervoor dat de gegevens van de ouders, de voornamen van de baby en de datum en het tijdstip van de bevalling via Internet op de fax bij Burgerzaken terechtkomen. Daarvoor is een speciaal computerprogramma ontwikkeld. Aan de hand van de fax maakt Burgerzaken de geboorteakte op, na de gegevens geverifieerd te hebben bij de woongemeente van de aanvrager. In het ziekenhuis krijgt de vader meteen al te horen op welke datum en tijdstip hij welkom is bij Burgerzaken. Hij moet namelijk wel even naar het stadhuis om zich te legitimeren, de geboorteakte door te lezen en zijn handtekening te zetten. Lang wachten is er niet meer bij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie