Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda raadsvergadering gemeente Borsele

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Agenda raadsvergadering

De eerstkomende twee weken is er geen raadsvergadering van de gemeenteraad van Borsele

Uit de raad 3 februari 2000

Op donderdag 3 februari jl. heeft de gemeenteraad van de Borsele vergaderd. Wat is er juist in die vergadering besloten? We hebben de belangrijkste besluiten voor u op een rijtje gezet.

Gemeentehuis
De raad heeft een bedrag beschikbaar gesteld om een Risico Inventarisatie- en Evaluatie te houden. De werkgever (gemeente Borsele) moet onderzoeken welke arbeidsrisico's er binnen het bedrijf aanwezig zijn en op welke manier dit aangepakt kan worden. Voorts is een bedrag uitgetrokken voor een periodiek arbeidsgeneeskundig onderzoek voor het binnen-en buitendienstpersoneel. Het doel hiervan is het systematiek opsporen van (mogelijke) effecten van het werk op de gezondheid van de medewerkers, op individueel en groepsniveau.

Zeeland Seaports
Vanaf 1997 zijn de havenschappen Vlissingen en Terneuzen samengevoegd tot de gemeenschappelijke regeling Zeeland Seaports. De oude havenschapsverordeningen zijn in november 1999 vervangen door een nieuwe Havenverordening voor het hele beheersgebied met uitzondering van de steigers van DOW en Total. De raad heeft nu op voorstel van het algemeen bestuur van Zeeland Seaports besloten de huidige gewaarmerkte tekeningen te vervangen door nieuwe, waarop het uitgebreide beheersgebied is aangegeven, inclusief de steigers van DOW en Total.

Regionaal Indicatie Orgaan (RIO)
Er is een bijdrage verleend aan het RIO ter opheffing van incidentele en structurele tekorten over de jaren 1999 en 2000 bij dit orgaan.

Grond Drieweg
Voor de aanleg van de oostelijke ontsluiting van Heinkenszand is een laatste stuk grond aangekocht, groot ongeveer 258 m2. Het betreft een gedeelte van een landbouwperceel aan de Drieweg van maatschap J. en C. van Damme.

Grond Schoorkenszandweg
Binnenkort zijn alle gronden binnen de derde fase van het bedrijfsterrein `s-Gravenpolder verkocht. Er is begonnen met de voorbereiding voor de vierde en laatste fase. Dit houdt in dat het bedrijfsterrein een nette afronding krijgt in de vorm van een derde ontsluiting op de Schoorkenszandweg. Vooruitlopend op de planprocedure heeft de raad het restant van de boomgaard van de 3 broers C., P. en M.J. de Koster te Kwadendamme aangekocht. Een deel van deze boomgaard had de gemeente in 1996 al aangekocht voor de derde fase.
_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie