Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing professor in planetaire geologie: 'de waterplaneet'

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

do 03-02-00
tijd 20:00 uur
adres De Wereld, Capitulatiezaal, 5 Mei plein 1, Wageningen onderwerp lezing door prof.dr. Harry Priem (planetaire geologie, UU) titel 'de waterplaneet' informatie Studium Generale, 0317 482030

Water komt overal in ons zonnestelsel voor, maar alleen op aarde komt al zo'n 3,8 miljard jaar vloeibaar oppervlaktewater voor, voorwaarde voor het bestaan van leven. Venus, mercurius en ook de maan houden vrijkomend water niet vast. Op mars is een overvloed aan water, nu in de vorm van damp en ijs, maar eens in de aardse gedaante: rivieren, meren en wellicht ook oceanen. Momenteel staat de speurtocht naar dit milieu elders in het zonnestelsel hoog op de agenda van het planetaire ruimte-onderzoek. Niet in de eerste plaats op mars maar bijvoorbeeld op manen van jupiter en mercurius. Welke mogelijkheden biedt dergelijk onderzoek? Priem publiceerde boeken en vele artikelen op het gebied van aard- en planetaire wetenschappen. Voorafgaand aan de lezing voert de theathergroep 'liever veel bloemen' een wateract op. Deze start om 19:00. Met deze act wordt het waterprogramma van Studium Generale geopend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie