Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delftse collegevoorzitter bij economische missie Indonesie

Datum nieuwsfeit: 03-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

donderdag 3 februari 2000, jaargang 32 nummer 4

De Voogd in gevolg Jorritsma naar Wahid

De Delftse collegevoorzitter De Voogd maakt deel uit van een economische missie die Indonesië bezoekt.

De Voogd doet deze maand twee keer Indonesië aan. De eerste keer volgende week, wanneer hij ook Singapore bezoekt. Eind februari maakt hij deel uit van een parallelle economische missie bij het bezoek van minister Jorritsma aan Indonesië. Ook een vertegenwoordiger van de Universiteit Twente behoort tot de missie, evenals een aantal captains of industry. Onder andere zal de Nederlandse delegatie spreken met president Wahid. De Voogd zal tevens een contract ondertekenen met de Indonesische minister van Onderwijs over de komst van twaalf promovendi naar de TU. De promovendi, hoofdzakelijk wiskundigen, worden gefinancierd door de Wereldbank.

De TU Delft onderhoudt van oudsher warme banden met Indonesië. Er is daar een Delftse alumnivereniging met 1000 leden. Bovendien zijn op dit moment 125 van de 1300 buitenlandse studenten aan de TU uit Indonesië afkomstig.

Hans Ariëns

© 2000 Redactie Delta

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie