Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen terugbetaling ontvangen eindejaarsuitkering

Datum nieuwsfeit: 04-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990006360

Vragen van het lid Schimmel (D66) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dhr. Hoogervorst, over terugbetaling van een ontvangen eindejaarsuitkering. (Ingezonden 4 februari 2000)


1

Heeft de USZO op 7 januari jongstleden een brief betreffende terugbetaling eindejaarsuitkering verzonden aan mensen die een uitkering hebben op basis van het BWOO wegens (gedeeltelijke) werkloosheid aan een HBO-instelling, universiteit of onderzoeksinstelling?

Om hoeveel uitkeringsgerechtigden gaat het?


2

Wanneer is voor deze sector de nieuwe CZO afgesloten? Heeft de USZO volgens u voldoende tijd gehad om hiermee bij de uitkeringsspecificatie over december 1999 rekening te houden?


3

Vindt u het acceptabel dat de USZO ongeacht de hoogte van de uitkering de netto eindejaarsuitkering tegelijk met de maandbetaling van januari
2000 bruto gaat verrekenen, omdat de USZO haar boekjaar 1999 voor de belastingen reeds heeft afgesloten? Zo ja, waarom?


4

Acht u het aanvaardbaar dat de uitkeringsgerechtigden door uitvoeringsfouten van de USZO voor de komende maanden in de financiële problemen kunnen komen, omdat zij het verschil pas volgend jaar via hun eigen belastingaangifte kunnen terugvorderen? Kan de USZO hiervoor aansprakelijk gesteld worden? Zo ja, welke procedure moet dan gevolgd worden? Zo nee, bent u bereid maatregelen te nemen?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie