Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over duurdere auto's door Europese regelgeving

Datum nieuwsfeit: 04-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990006390

Vragen van de leden Leers en Reitsma (beiden CDA) aan de minister van Economische Zaken over duurdere auto's door Europese regelgeving. (Ingezonden 4 februari 2000)


1

Klopt het dat de autoprijzen in Nederland als gevolg van het beleid van de Europese Commissie binnen afzienbare tijd met 7 tot 10% zullen gaan stijgen? 1)


2

Heeft de Europese Commissie met u overlegd over dit voornemen? Zo ja, welke argumenten zijn daarbij aangevoerd en wat is daarbij uw opstelling geweest? Zo nee, bent u van plan contact op te nemen met de Commissie om opheldering te vragen?


3

Acht u het te billijken dat de Nederlandse consument moet opdraaien voor de gevolgen van de wens van de Commissie om de Europese marktverhoudingen doorzichtiger te maken door prijsverschillen in de autokosten tussen de Europese landen terug te brengen, terwijl `de aanschafkosten' van auto's in Nederland al fors hoger liggen dan in praktisch alle andere Europese landen?


4

Deelt u de opvatting dat de verhoging van de consumentenprijs voor auto's haaks staat op het algemeen aanvaarde streven om niet het bezit van een auto te belasten maar het gebruik ervan? Welk effect zal verhoging van de aanschafprijs hebben op het streven om het gebruik van auto's bewuster en dus selectiever te laten zijn?


5

Is of wordt overwogen om de BPM (belasting op personenauto's en motorfietsen) voor de Nederlandse consument te verlagen teneinde zo de consumentenprijs op een niveau te brengen vergelijkbaar met andere EU-landen?

Volkskrant 1 februari jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie