Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie vindt scherpe handgranaat in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 04-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Vrijdag 4 februari 2000, 16.00 uur

Politie vindt scherpe handgranaat
Utrecht - Vanmiddag vond de politie in een plantsoen aan 't Goylaan een scherpe handgranaat.

Omstreeks twee uur behandelden agenten een aanrijding op 't Goylaan. Een omstander meldde een agent, dat er een eng voorwerp in een plantsoen lag. De agent herkende in het voorwerp onmiddellijk een handgranaat. Wapenexperts van de afdeling bijzondere wetten van de politie regio Utrecht, waren snel ter plaatse en stelden een nader onderzoek in.

De granaat lag in een plantsoen langs het fietspad, nabij de kruising met de Hooft Graaflandstraat. Zij stelden vast, dat het een op scherp staande handgranaat betrof van Joegoslavische afkomst. Bij ontploffing van een dergelijke handgranaat kunnen de scherven tot op een afstand van dertig meter dodelijk zijn. De granaat is overgebracht naar bureau Paardenveld en opgeslagen in een bomvrije ruimte. De komende week zal door tussenkomst van het Explosieven Opruimingscommando de granaat worden vernietigd.

Een onderzoek in de buurt leverde geen bijzonderheden op. De politie houdt rekening met de mogelijkheid, dat de granaat de afgelopen nacht al vanuit een passerende auto kan zijn neergegooid. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Vrijdag 4 februari 2000, 09.30 uur

Gewapende overval
Utrecht - Donderdagochtend is het benzinetankstation aan de Groeneweg overvallen.

Omstreeks half acht stapte een man het station binnen en bedreigde een 23-jarige medewerker uit IJsselstein met een vuurwapen. De overvaller dreigde de medewerker dood te schieten als hij geen geld af gaf. Onder bedreiging hiervan gaf de medewerker een geldbedrag af. Hierna rende de overvaller weg in de richting van de Vleutenseweg. Zijn buit is nog onbekend.

De overvaller had een Zuid-Europees uiterlijk en was gekleed in zwarte jas en een spijkerbroek. Zijn gezicht had hij bedekt. De recherche van het politiedistrict Marco Polo stelt een onderzoek in.

Snelheidscontroles
Utrecht - In het kader van de actie 'Verkeer onder controle' hield de politie donderdag twee snelheidscontroles.

In de avondspits was dat op de Marnixlaan. De toegestane maximum snleheid is 50 km/h. Zesendertig automobilisten kregen een proces-verbaal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 88 km/h.

In de avonduren, tussen acht en tien uur, werd de snelheid gemeten van de automobilisten op de Rijnkade. Ook daar geldt een maximum snelheid van 50 km/h. Ook hier kregen 36 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid op deze lokatie bedroeg 83 km/h.
_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie