Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Collectie Escher in het Schamhartgebouw Den Haag

Datum nieuwsfeit: 04-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

4 februari 2000

Escher in het Schamhartgebouw

Het gemeentebestuur van Den Haag wil in het Schamhartgebouw de gemeentelijke collectie van de Nederlandse graficus M.C. Escher gaan onderbrengen. Deze collectie, die in beheer is bij het Gemeentemuseum Den Haag, krijgt in het Schamhartgebouw met ingang van 2001 een speciale permanente tentoonstellingsruimte.

Naast de permanente Escher-presentatie komt ruimte beschikbaar voor wisselende exposities op het gebied van beeldende kunst. Het gebouw zal na een grondige opknapbeurt en enige aanpassingen bijzonder geschikt zijn voor grote (inter)nationale tentoonstellingen.

De definitieve naamgeving van het gebouw zal in een later stadium aan de orde komen.

Voor de financiering van de renovatie van de Schamhartgebouw heeft de gemeente al eerder een investeringsbudget van 10 mln. gereserveerd. Er zal een aparte organisatie worden opgericht die de programmering en de organisatie op zich zal nemen. De gemeente zal jaarlijks een bijdrage in de exploitatie beschikbaar stellen in de orde van 1 mln. Verder wordt ervan uitgegaan dat de organisatie zelf ook inkomsten verkrijgt uit recettes, horeca en winkelactiviteiten Er wordt uitgegaan van minimaal 85.000 bezoekers per jaar.

Het college heeft de heer W. van Krimpen, directeur van de Kunsthal Rotterdam en van het Fries Museum bereid gevonden om voor de uitwerking van dit plan als adviseur op te treden. Over de definitieve vorm is het gemeentebestuur in overleg met de Escher Stichting

Dit voorstel zal 17 februari a.s. worden besproken in de Commissie voor Cultuur. Het Schamhartgebouw ligt naast het Gemeentemuseum en is in 1962 als tentoonstellingsgebouw gebouwd. (totaal 3000m2, waarvan 1600 m2 expositieruimte en 1400m2 publieksruimte/kantoren). Al in 1998 en 1999 zijn er voorstellen gedaan voor een definitieve bestemming van het leegstaande gebouw. Deze voorstellen bleken toen door de aanzienlijke exploitatietekorten niet haalbaar

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie