Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oprichter Caesar Groep genomineerd voor Manager van het Jaar

Datum nieuwsfeit: 04-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

Nieuwegein, 4 februari 2000

"Menselijk Management" valt in de prijzen

Oprichter Caesar Groep genomineerd voor Manager van het Jaar

De Caesar Groep is trots dat haar directeur-oprichter Hans van der Kooij door het blad Management Team is uitgeroepen tot finalist voor de verkiezing van Manager van het Jaar 1999. Op 17 februari overhandigt bankpresident Wellink het felbegeerde bronzen beeld aan de winnaar. Deze nominatie is wederom een bevestiging dat de buitenwereld het bijzondere personeels- en kwaliteitsbeleid van de Caesar Groep als succesvol erkent.

Hans volgt met de Caesar Groep de strategie van 'Operational Excellence': hiermee bereikt de Groep een optimale combinatie van kwaliteit, prijs en duidelijkheid voor haar klanten. De drie peilers van het personeelsbeleid zijn 'respect voor het individu, duidelijkheid en perspectief'. "Onze medewerkers zijn eigenaar van het bedrijf en krijgen de ruimte een balans te vinden tussen werk en privé", aldus Hans. "Door de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering bij het personeel te leggen, blijven de overheadkosten bijzonder laag. De open en dynamische bedrijfscultuur stelt ons in staat om onze klanten te voorzien van een hoog kwaliteitsniveau tegen een lage prijs."

De inspiratie voor deze ongebruikelijke werkmethode vond Hans tijdens een sabbatical jaar in de Verenigde Staten. De managementcourse aan Stanford University belichtte onder meer de strategie van de supermarktketen Wal-Mart. Hans heeft delen van de strategie overgenomen, maar verving de harde Amerikaanse cultuur door de vriendelijker Nederlandse mentaliteit. "Wij zijn een hardgroeiend en ambitieus bedrijf", aldus Hans, "en streven net als anderen naar tevreden klanten en financiële gezondheid". Ons succesvolle wapen is echter de wijze waaróp we dat bereiken!" De Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht door Hans van der Kooij. Het kantoor is gevestigd in Nieuwegein. De Groep omvat acht ICT-ondernemingen, elk met een eigen specialisme: Oreade (Oracle), Propago (Progress), Optimit (Microsoft), TrainIT (opleidingscentrum), Ibrida (netwerkbeheer), Caesar Academy (trainingen), Via Nova (stafdiensten) en Vegalo (applicatiebeheer). Momenteel zijn 320 medewerkers werkzaam bij de Caesar Groep. De bruto toegevoegde waarde over 1998 bedroeg
* 30,5 miljoen. De netto winst over 1998 bedroeg * 2,6 miljoen. Het fundament van de Caesar Groep is de strategie van operational excellence.

Verkiezing Manager van het Jaar
Het blad Management Team organiseert jaarlijks de verkiezing voor de Manager van het Jaar. Voorgaande jaren zijn managers als Jan Baggen (Cadac Group) en Anita Kanters (Donker Cultuurtechniek) deze eer reeds te beurt gevallen. Dit jaar zijn de zes finalisten Hans van der Kooij (Caesar Groep), Roland Kahn (Kahn International BV), Peter Brouwers (Autoschade Peter Brouwers), Just Smit (Advanced Image Systems), Tobias Walraven (SNT Holding) en Wiljon Wellink (Welgro). De jury staat onder leiding van Floris Maljers, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van Unilever. Overige juryleden zijn onder meer drs. Hans Blankert, Lodewijk de Waal en staatssecretaris dr. Willem Vermeend. De kandidaten zijn gescreend door de Erasmus Universiteit, ING-Bank en KPMG op ondernemerschap, managementcapaciteiten, marktstrategie en continuïteit.
- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie