Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Friesland

Datum nieuwsfeit: 06-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Friesland, plaats: Regio 06-02-2000

Politieberichten van 5 februari ( 09.00 uur) tot met 6 februari (09.00 ur)/

Heerenveen: voetbal
Zaterdag werd de wedstrijd Heerenveen ? AZ gespeeld. In totaal bezochten 13875 toeschouwers de wedstrijd, waarvan 396 supporters uit Alkmaar kwamen. Alle supporters gedroegen zich prima. Geen wanklank werd gehoord. Heerenveen won met 3 ? 0.

Langweer: inbraak sporthal
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in de sporthal aan de Tsjillanleane te Langweer. Door een raam in de toegangsdeur te vernielen kwam men de sporthal binnen. Binnen werden alle deuren die waren afgesloten met grof geweld opengebroken. Veel braakschade derhalve. Geld uit de fooienpot en de biljartklok werd weggenomen. Ook rookartikelen werden ontvreemd. Door de beheerder is aangifte gedaan.

St.Nicolaasga: inbraak zalencentrum
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in het zalencentrum aan de Baron van Hardenbroekstraat te St. Nicolaasga. Door het uitnemen van een raam, verschafte men zich de toegang tot de achterzaal. Voor zover nu kan worden nagegaan, wordt alleen een slof sigaretten vermist en een aangebroken fles Safari. De beheerster, een vrouw van 39 jaar uit St. Nicolaasga, heeft aangifte gedaan.

Tytsjerk: vernieling sportzaal
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in de sportzaal te Tytsjerk. Voor zover nu is na te gaan werd er niets ontvreemd, wel werden binnen veel vernielingen gepleegd ( o.a. aan kasten, deurkozijnen, klok en ruiten.) Schade wordt geschat tussen de zeven- en tienduizend gulden. Aangifte namens de gemeente is gedaan door een 54-jarige man uit Burgum.

Ternaard: woningbrand
Zaterdag omstreeks 09.40 uur kwam bij de brandweer een melding binnen dat er een woningbrand zou zijn op de Fiskbuorren in Ternaard. Een werknemer van een installatiebedrijf wilde een T-stuk solderen in de gasleiding van de woning. Echter vermoedelijk door een "black-out" ging hij werken aan de rechterkant van de gasmeterhoofdkraan in plaats van aan de linkerkant. Het gevolg was dat bij het los solderen van de verbinding een steekvlam ontstond, daar het gas vrij uit de leiding stroomde. Daar deze leiding onder een houten trap lag, vatte deze onmiddellijk vlam. De installateur liep brandwonden aan zijn hoofd op. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon voorkomen dat de gehele woning uitbrandde en heeft de zaak geblust. De eigenaar van de woning, een man van 32 jaar uit Ternaard, was bijna klaar met de verbouwing van zijn woning.

Sneek: mishandeling
Zaterdag omstreeks 00.10 uur liep een 34-jarige man uit Sneek over de Lemmerweg in Sneek in de richting van Duinterpen. Terwijl hij daar liep kwamen drie jongens uit een steeg naast de Aldi hem tegemoet. De jongens had een zwarte, zogenaamde "weduwe"fiets bij zich. De jongen, die de fiets aan de hand had, gooide bij het passeren de fiets tegen de man aan en begon zonder enige aanleiding op de man in te slaan. De beide andere jongens kwamen daarop ook terug en begonnen de man ook te schoppen en te slaan. De man kwam daarbij te vallen, maar wist uiteindelijk toch aan zijn belagers te ontkomen. Hierop werd hij weer ingehaald door die jongens en kreeg nog enkele schoppen en klappen. De aangever wist weer te ontsnappen, waarop de jongens hun geweld staakten. Van de jongens is alleen bekend dat ze ongeveer 16 /17 jaar oud waren. Een droeg een zwarte baseballcap. Politie Sneek, telefoon 058 ? 880 7800, zou graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Aangever heeft zich niet onder doktersbehandeling gesteld

.

Drachten: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 13.30 uur werd een 13-jarig meisje uit Drachten op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal bij de Etos in Drachten. Zij nam daar make-up weg met een winkelwaarde van fl 26.- Aan de gewaarschuwde politie gaf zij een valse naam op. Toen wij "haar" ouders(valse naam) belden om over de misstap van dochter te praten, deelde de moeder mede dat haar dochter reeds een aantal dagen ziek was en niet de winkeldiefstal kon hebben gepleegd. De aap kwam toen vlug uit de mouw. Proces verbaal is opgemaakt en zal verder worden afgehandeld via het HALT-traject.

Sneek: inbraak personenauto
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Iepenlaan te Sneek. Via de "hengel" methode is men de auto binnengekomen. Uit de auto heeft men een radiocassetterecorder, 3 jassen en een kentekenbewijs weggenomen. Aangifte is gedaan door een 29-jarige man uit Sneek.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 17.00 uur werd op de Zuidkade te Drachten een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bestuurder bleek gedronken te hebben. De man, een 37-jarige inwoner uit Nij-Beets, werd meegenomen naar het bureau. Aan het bureau blies hij 855 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en een proces-verbaal terzake het rijden onder invloed.

Sneek: diefstal auto
Van donderdag op vrijdag werd vanaf de Hein Doekesstraat te Sneek een personenauto, merk Opel Kadett, voorzien van het kenteken LJ-45-RK weggenomen. De eigenaresse van de auto, een vrouw van 32 jaar uit Sneek, heeft hiervan aangifte gedaan.

Damwoude; doorrijden na aanrijding.
Op vrijdag omstreeks 19.30 uur reed de bestuurder, een man van 38 jaar uit Wouterswoude, met zijn auto over de rijbaan van de Hoofdweg te Damwoude. Hij kwam uit de richting Broeksterwoude en wilde op de minirotonde rechtsaf de Doniaweg oprijden, in de richting Wouterswoude. Op deze minirotonde kreeg hij geen voorrang van een bromfietsbestuurder. Auto werd beschadigd aan de rechterzijkant. Bromfietsbestuurder is na de aanrijding niet gestopt doch doorgereden. Atuobestuurder is na een lange achtervolging door Damwoude de bromfietsbestuurder uiteindelijk kwijtgeraakt. Bromfietsbestuurder droeg een intergraal helm en een groene camouflage jas. De politie in Dokkum, 058 ? 880 8000 zoekt getuigen van deze aanrijding.

Ureterp: onder invloed
Zaterdag omstreeks 22.10 uur werd een 32-jarige inwoner uit Frieschepalen op De Telle te Ureterp aangehouden. Hij bestuurde onder invloed een personenauto. Bestuurder werd meegenomen naar het bureau in Drachten en blies aldaar 620 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Met een rijverbod van 7 uur en een proces verbaal heeft de man het bureau weer verlaten.

Franeker: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 22.40 uur vond op de Tuinen in Franeker een aanrijding plaats. De bestuurder van een personenauto reed aldaar een erfafscheiding stuk en reed in eerste instantie door. Later meldde hij zich weer op de plaats van de aanrijding. De man een 33-jarige inwoner uit Franeker bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 670 ug/l. Rijbewijs van hem werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces verbaal.

Galamadammen; bromfietser in sloot
Op zondag omstreeks 01.15 uur kwam er een melding binnen dat op de Galamadammen een bromfietsbestuurder in de sloot was gereden. Bromfietsbestuurder, een man van 19 jaar uit Oudemirdum, bleek gedronken te hebben. Blies aan het bureau 540 ug/l. Man kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

Heerenveen: lastige mannen
Zondag omstreeks 01.15 uur wilde een inwoner van Heerenveen zijn auto in de garage zetten aan de Pres. Kennedylaan. Hij kon zijn garage niet in daar anderen hun voertuig aldaar hadden geparkeerd. Toen de politie kwam en een aantal van deze foutief staande voertuigen wilde bekeuren, kwamen enkele personen uit de flat en deze begonnen gelijk stampij te maken. Twee mannen gingen hierop in de politieauto zitten en wilde meegenomen worden naar het bureau. Om de zaak niet verder te laten escaleren is de politiewagen naar het bureau gereden met de beide mannen achterin. Op het bureau was geen fatsoenlijk gesprek met de mannen te voeren. Ze werden beledigend en de heren wilden maar een ding en dat was dat de bekeuringen ongedaan werden gemaakt. Toen hen werd medegedeeld dat de bekeuringen doorgingen, wensten zij het bureau niet te verlaten. Ook na dat hen gevorderd was het bureau te verlaten, blijven zij. Hierop zijn beiden aangehouden ter zake lokaalvredebreuk en ingesloten. Beiden mannen, 38 en 36 jaar, zijn afko

mstig uit Heerenveen.

Munnekezijl: vechtpartij
Zondag om 04.30 uur kwam er een melding binnen dat er een vechtpartij zou zijn in een horecagelegenheid te Munnekenzijl. Bleek dat twee mannen, normaal de dikste vrienden met elkaar op de vuist waren geweest. De mannen zitten broederlijk te drinken en doen een spelletje filtjehappen. Degene die de meeste filtjes tussen zijn kaken kan houden is winnaar. De 29-jarige inwoner uit Munnekezijl wint de eerste ronde, terwijl het volgende potje wordt gewonnen door zijn vriend, een 32-jarige inwoner uit Munnekezijl.Als het op uitbetalen aankomt ontstaat er ruzie tussen de twee en vallen er rake klappen, waarna de politie wordt gebeld. Op straat deelt de 32-jarige mede dat hij morgen de zaak met zijn maat zal uitpraten. Er is geen aangifte gedaan.

Voor meer informatie: 06 - 53 80 33 22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...