Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: 'insecten om een misdaad op te lossen'

Datum nieuwsfeit: 06-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

zo 06-02-00
tijd 14:00-16:00 uur
adres Naturalis, Darwinweg, Leiden onderwerp lezingenserie 'insecten en maatschappij' titel 'insecten om een misdaad op te lossen' door dr. J. Krikken (forensisch entomoloog, Naturalis) en 'insecten horen in de geschiedenisboeken' door prof.dr. M. Dicke (entomologie, WU) informatie Marieke Bosman, tel. 0317-482325 of Hans Dautzenberg, tel. 071-5687625
internet www.wau.nl/entolez.html

Enkele minuten na het overlijden nemen insecten bezit van een stoffelijk overschot. Zij planten zich op, in en onder het kadaver voort en vormen een complete micro-levensgemeenschap. Op basis van de samenstelling van deze levensgemeenschap kan vastgesteld worden hoelang geleden de dood intrede heeft gedaan. Dr. Jan Krikken toont aan dat onderzoek naar de insecten op het stoffelijk overschot doorslaggevende informatie kan geven in een rechtszaak. Vervolgens spreekt prof.dr. Marcel Dicke over de rol van insecten in de geschiedenis. Zo hebben zijderupsen de buitenlandse contacten van China een impuls gegeven. En vlooien, die pestbacillen verspreidden, hebben de ontwikkeling van Europa in het verleden sterk beinvloed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie