Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marktconsultatie publiek-private samenwerking Rijksweg 4

Datum nieuwsfeit: 07-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MINVenW: persbericht

MARKTCONSULTATIE PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING RIJKSWEG 4 DELFT -

SCHIEDAM

Maandag 7 februari start het ministerie van Verkeer en Waterstaat een marktconsultatie voor publiek-private samenwerking voor de Rijksweg 4 tussen Delft en Schiedam.
Met deze marktconsultatie wil de minister van Verkeer en Waterstaat inventariseren of en onder welke condities private partijen interesse hebben voor deze publiek-private samenwerking. Private partijen kunnen reageren op vragen, denkwijzen en voorstellen in het Consultatiedocument Publiek-private samenwerking Rijksweg 4 Delft - Schiedam. Dit document geeft weer wat het ministerie met de publiek-private samenwerking wil bereiken en hoe de verschillende fasen van het project eruit zien. Ook het concept programma van eisen is daarin opgenomen. Reacties van private partijen vormen mede een basis voor het besluit van de minister over de invulling van publiek-private samenwerking voor de Rijksweg 4 Delft-Schiedam.

De publiek-private samenwerking voor deze weg heeft betrekking op de planvorming, financiering, realisatie en exploitatie, met daarbij bijvoorbeeld de mogelijkheid van tolfheffing. Na een exploitatieperiode vindt overdracht plaats van de infrastructuur aan het rijk.

Zonder de creativiteit van private partijen te willen beperken, stelt Verkeer en Waterstaat een aantal eisen aan de publiek-private samenwerking. Uitgangspunt is de functionele eis: een kwalitatief hoogwaardige verbinding tussen Delft en Schiedam met een goede inpassing en mogelijk een meerwaarde voor de omgeving. Technische, beleidsmatige en wettelijke eisen geven verder richting aan de vereiste kwaliteit. Daarnaast worden ook eisen gesteld die voortvloeien uit afspraken die in het verleden zijn gemaakt.

De marktconsultatie loopt van 7 februari 2000 tot en met 14 april 2000. Na de marktconsultatie stelt het ministerie van Verkeer en Waterstaat het Programma van eisen voor het project vast. Na (positieve) besluitvorming over publiek-private samenwerking zal het project worden aanbesteed. In de eerste fase na de aanbesteding zal de minister naar alle waarschijnlijkheid de reeds in gang gezette tracé/mer-procedure rond de aanleg van de Rijksweg 4 Delft-Schiedam hervatten. Met inachtneming van de te volgen procedure, kan op zijn vroegst over vijf jaar worden begonnen met de aanleg van de weg.

Meer informatie: Art de Vos, tel. 010-4026058

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie