Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer dan tweederde Kamervragen rechtstreeks uit de media

Datum nieuwsfeit: 07-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Meer dan tweederde Kamervragen rechtstreeks uit de media

Datum: Amstelveen/Den Haag, 7-2-2000

Onderzoek van communicatieadviesbureau Bennis Porter Novelli wijst uit dat 67,5 procent van de schriftelijke Kamervragen rechtstreeks is terug te voeren tot mediabronnen. In de periode 1 september 1998 tot en met 31 augustus 1999 stelde de Tweede Kamer in totaal 1750 schriftelijke vragen.* In 1181 van deze vragen werd verwezen naar de media. Bennis Porter Novelli komt tot deze conclusies na analyse van de vragenformulieren, zoals aangeleverd door de SDU. Vooral de kranten blijken een belangrijke bron. In totaal verwezen Kamerleden 775 maal naar een bericht in een landelijke krant. De Volkskrant wordt 171 maal genoemd, gevolgd door Trouw (125) en De Telegraaf (121). Regionale dagbladen worden 217 maal genoemd. Koplopers zijn Dagblad de Limburger en de Provinciale Zeeuwse Courant (ieder 20 vermeldingen). Tv-uitzendingen zijn 90 maal genoemd. Nova (20 vermeldingen) en Netwerk (12) voeren de lijst aan. Het NOS-Journaal wordt 8 maal genoemd, ongeveer even vaak als de wekelijkse rubrieken Zembla (9) en Lopende Zaken (8). De radio scoort met 35 vermeldingen iets lager dan de televisie. Opiniebladen scoren 26 vermeldingen, waarvan 13 voor Vrij Nederland. Kamerleden verwijzen weinig naar internationale (dag-)bladen: 34 maal. Het Internet noemen Kamerleden nog nauwelijks als bron (9 vermeldingen). Bennis Porter Novelli zal in oktober 2000 een uitgebreider onderzoek publiceren over twee jaargangen Kamervragen.

Bennis Porter Novelli is een communicatieadviesbureau met vestigingen in Amstelveen en Den Haag. Het bureau is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van strategische communicatieplannen. Bennis Porter Novelli ondersteunt opdrachtgevers bij het opbouwen en onderhouden van relaties met hun doelgroepen: consumenten, opinieleiders en andere stakeholders.


*NB: het aantal vragen wijkt af van het aantal (1702) dat de Tweede Kamer onlangs bekend maakte. Dit komt doordat de Tweede Kamer gegevens publiceerde over het afgelopen kalenderjaar. Bennis Porter Novelli is uitgegaan van de periode 1 september 1998 tot en met 31 augustus 2000.

Organisatie: Bennis Porter Novelli

adres: Amsterdamseweg 204

postcode: 1182 HL

woonplaats: Amstelveen

Telefoon: 020 543 76 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie