Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 07-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

03-02-2000 t/m 07-02-2000
Warmond

Rijden onder invloed met aanrijding
Vrijdag omstreeks 19.55 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op De Weiden te Warmond. Een 51-jarige inwoner uit Voorhout hield onvoldoende rechts en raakte daarbij een tegemoetkomende personenauto bestuurd door een 50-jarige inwoner uit Leiden. De 51-jarige man reed na de aanrijding door en werd door de tegenpartij tot stoppen gedwongen door hem klem te rijden. De veroorzaker van de aanrijding bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 760 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Oegstgeest/Sassenheim

Controle blauwe zone
In beide plaatsen werd zaterdag extra gecontroleerd op het gebruik van de parkeerschijf in de zogenaamde blauwe zones. Het aanscherpen van de regels werd vooraf in de media aangekondigd. In Oegstgeest werden 20 bekeuringen uitgeschreven. In Sassenheim kregen 13 automobilisten een bon. Er waren zowel positieve als negatieve reacties van het publiek

Katwijk

Fietser over de kop
Een 22 jarige inwoner uit Katwijk raakte gewond aan zijn gezicht toen hij zaterdagmiddag om 14.20 uur op het Westerbaanpad met zijn fiets onderuit ging. Van de fiets blokkeerde het voorwiel door dat het voorspatbord het wiel raakte.

Bromfiets in brand
Zaterdag om 19.56 uur werd een brand gemeld aan de Rijnsoever. Bleek dat een bromfiets was uitgebrand. De eigenaar had het voertuig eerst drie uur in het bezit. Bij het starten vloog de motor in brand. Zelf blussen lukte niet waarna de brandweer werd gewaarschuwd. De bromfiets ging verloren.

Oegstgeest

Woninginbraak
Zondag werd aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Rijnzichtweg. Aan de achterzijde werd een ruit vernield en een deur geopend. Uit de woning nam men een telefoon weg. Vermoedelijk werd men gestoord door een luidalarm in de woning.

Katwijk

Gestoorde man mishandelt hoofdagenten
Een 24- jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats heeft zondagmiddag in de Zuidduinen een hoofdagente en een hoofdagent van politie Hollands Midden mishandeld. De hoofdagent liep een hoofdwond en een gebroken neus op de agente incasseerde een aantal klappen op het hoofd. Omstreeks 15.10 uur werd bij de politie gemeld dat er een naakte man in de Zuidduinen liep. De beide hoofdagenten troffen de naakte man en sprake hem aan. Hij zei hen gevaarlijk te zijn en sloeg meteen naar het hoofd van de hoofdagent waarbij deze een gebroken neus opliep. Ook de hoofdagente die trachtte de man te overmeesteren kreeg klappen in het gezicht. De man reageerde niet. Met ingeroepen assistentie werd de man enige tijd later aan de strandzijde van de Zeereep aangehouden. Hij verzette zich niet meer. Beide hoofdagenten hebben zich onder doktersbehandeling gesteld. Van de 24 -jarige man is bekend dat hij van Spaanse afkomst is. Het is tot op heden niet gelukt een verklaring van hem op te nemen omdat contact maken niet mogelijk bleek. De man werd ondergebracht in een inrichting. Een nader onderzoek wordt ingesteld

Laatst bijgewerkt op 07-02-2000 - © 1999 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie