Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws stadsdeel Oud Zuid Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 07-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Oud Zuid

NIEUWS

Hieronder vindt u alle actuele en voorgaande nieuwsberichten op volgorde van nieuwsdatum.

55 jaar of ouder? Lever een bijdrage aan het ouderenbeleid in stadsdeel Amsterdam Oud Zuid Nieuwsdatum: 07-Feb-2000

Bent u 55 jaar of ouder, woonachtig in stadsdeel Amsterdam Oud Zuid en bereid een constructieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het ouderenbeleid in Amsterdam Oud Zuid, dan vragen wij u te reageren.

In april 1999 is de Ouderen Advies Raad Oud Zuid (na fusie OAR Zuid en OAR De Pijp) geïnstalleerd.
De Ouderen Advies Raad (OAR) bestaat uit ongeveer 15 à 20 leden en adviseert, gevraagd of ongevraagd, aan de deelraad over welzijn, zorg, wonen, sociale veiligheid, verkeer en vervoer, voor zover deze onderwerpen de ouderen raken.

Er zijn enkele vacante plaatsen. Bent u 55 jaar of ouder, woonachtig in stadsdeel Amsterdam Oud Zuid en bereid een constructieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het ouderenbeleid in Amsterdam Oud Zuid, dan vragen wij u te reageren. Vanzelfsprekend worden ook ouderen van buitenlandse afkomst gevraagd op deze oproep te reageren. Een gesprek met de door de stadsdeelraad aangewezen benoemingscommissie maakt deel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie kunt u krijgen bij mw. H.J. Winkler-Ekel, voorzitter, telefoonnummer 673 87 04 of mw. M.M.C. Rouwendaal Bleekemolen, secretaris telefoonnummer 679 81 21.
De verordening op de Ouderen Advies Raad en de profielschets kunt u opvragen bij stadsdeel Amsterdam Oud Zuid, telefoonnummer 678 16 78.

Uw reacties kunt u vóór 1 maart 2000 richten aan het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid, Postbus 51160, 1007 ED Amsterdam.

Buurtschouw vandaag! Nieuwsdatum: 07-Feb-2000

Laat van u horen in de buurtschouw op 7 febrari aanstaande in de Hoofddorppleinbuurt. Wij starten om 16:00 uur in het Speeltuinverenigingsgebouw op de Theophile de Bockstraat. DOE MEE MET DE BUURTSCHOUW!
Wijkgericht werken is een van de belangrijkste speerpunten van het Stadsdeel. Het buurtschouwen is daar een onderdeel van. Elke maandag om 16.00 uur start in één van de 41 buurten van ons stadsdeel een buurtschouw (zie de kalender). Samen met de Politie, de Wijkopbouworganen, de Woningcorporatie, Stadstoezicht en natuurlijk de bewoners wordt de buurt grondig onder de loep genomen. En dit gaat niet alleen over de scheve paaltjes en kapotte stoeptegels, maar bijvoorbeeld ook over sociale veiligheid en verkeersveiligheid, voorzieningen en de verblijfskwaliteit.
Is de schouw bij u in de buurt dan krijgt u minimaal een week van tevoren een uitnodigingsbrief in de bus.

Op deze uitnodigingsbrief wordt de verzamelplek (om 16.00 uur) aangegeven, maar hierop wordt ook de route van de schouw vermeld. Mocht u niet kunnen of willen meelopen dan kunt u de groep tijdens het passeren van uw huis aan spreken. U kunt ook alleen om 18.00 uur bij het napraten met wensen, ideeën en klachten over de buurt meedoen. De Wijkwethouder is dan ook aanwezig. De schouw en het napraten levert veel materiaal op wat er leeft in de buurt. Na twee maanden wordt huis-aan-huis verslag gedaan van de resultaten van de schouw.

Mocht u meer informatie willen over de schouwen dan kunt u de wijkcoördinatoren bellen (voor de buurtschouwen is een voorlopige wijkindeling gemaakt):
De Oude Pijp (ten noorden van de Ceintuurbaan) en de Apollobuurt: Jeannette Swaab telefoon 678.1624,
De Nieuwe Pijp (ten zuiden van de Centuurbaan) en de Stadionbuurt: Henk Visser telefoon 678.1625,
Museumkwartier en Vondelpark: Richard Schimmelpennink, telefoon 678 1623,
Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt en Willemsparkbuurt: Jeannette Prins telefoon 6781622.
U kunt ook het wijkopbouworgaan uit uw buurt bellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie