Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 07-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zondag op maandag
09:59 maandag 7 februari 2000

De persberichten en piketzaken worden tot donderdagmiddag 16.30 uur verzorgd door Dirk Neef, 0522 - 274014 of 06 - 51 557 950

Doorgereden automobilist aangehouden

NIEUW DORDRECHT. De politie heeft zondagavond een 31 jr. man uit Emmen aangehouden die er van wordt verdacht als bestuurder van een auto te zijn doorgereden na een aanrijding. In de namiddag knalde op de Herenstreek in Nieuw Dordrecht een auto op een vluchtheuvel en vernielde daarbij een schrikhek en een verkeersbord. Na de schade bekeken te hebben reed de bestuurder verder in de zwaar beschadigde personenauto. Getuigen noteerden het kenteken. De gewaarschuwde politie kon het spoor van de lekkende auto volgen en vond de auto bij een boerderij tussen Nieuw Dordrecht en Barger Compascuum. De bestuurder was niet meer aanwezig. Deze werd even later in zijn woning aangehouden. Hoewel hij ontkent gereden te hebben, zal hem dit niet veel helpen omdat hij door getuigen herkend is. Omdat de man gedronken had werd van hem een ademanalyse genomen. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 2,1 promille. Bovendien heeft de man een ontzegging van de rijbevoegdheid en is zijn rijbewijs ongeldig verklaard.


*
Met drank en verlopen rijbewijs achter het stuur

ZWARTEMEER. Op De Hoven in Zwartemeer hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 64 jr. automobilist uit die plaats aan. Bij een controle stelde de politie vast dat de man gedronken had. Bovendien was zijn rijbewijs verlopen. Uit een op het politiebureau afgenomen ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,8 promille.


*
Inbraken

EMMEN. In de nacht van zondag op maandag werd in Emmen ingebroken in een snackbar aan het Valkenveld en een school aan de Eidereend. Uit de snackbar worden een paar pakjes sigaretten vermist. Uit de school werd een computer gestolen.


*
Jongen die plaatsgenoot heeft beroofd meldt zich

RODEN. Nadat hij op De Brink in zijn woonplaats Roden een man (leeftijd nog niet bekend) onder bedreiging met een schaar een bedrag van f. 10,- had afgedwongen, kreeg de 15 jr. dader spijt en meldde zich bij de politie. De jongen was onder invloed van alcoholhoudende drank en verklaarde uit geldgebrek te hebben gehandeld. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.


*
Autoruit ingegooid

NIEUWLANDE. De politie hield zondagavond een 20 jr. inwoner van Nieuwlande aan. De man had kort daarvoor met een steen de voorruit van een auto van een 21 jr. inwoner van Hollandscheveld vernield. Tussen de mannen was wat irritatie ontstaan over vervelend weggedrag. Toen de Hollandschevelder de man uit Nieuwlande nareed voelde deze zich bedreigd en vernielde de voorruit.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie