Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten in de Utrechtse Botanische Tuinen

Datum nieuwsfeit: 07-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

7 februari

Avon(d)(t)uren in de Utrechtse Botanische Tuinen

U wordt niet besprongen door wilde dieren die zich in het halfduister schuilhouden achter de exotische planten. Maar dat maakt een avond in de Utrechtse Botanische Tuinen niet minder avontuurlijk. `s Avonds begint de tuin een tweede leven. De geluiden en geuren zijn heel anders dan overdag en het avondlijke tegenlicht zorgt voor prachtige silhouetten. Iedere eerste dinsdag van de maanden mei t/m september (2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus en 5 september) nodigen wij u graag uit daarvan te komen genieten. Onze rondleiders nemen u dan mee langs de mooiste plekjes voor een bijzondere wandeling door de Tuinen.

U kunt zowel in de tuin in Utrecht (Fort Hoofddijk) als in Doorn (Von Gimborn Arboretum) meedoen aan een rondleiding. De rondleiding begint om 19.15 uur en duurt ongeveer een uur in Fort Hoofdijk en twee uur in het Von Gimborn Arboretum. Op Fort Hoofddijk kunt u na de wandeling nog even nagenieten met een kopje koffie op het terras of een bezoekje brengen aan de tuinwinkel. De Tuinen zijn vanaf 19.00 uur geopend en sluiten om 21.30 uur. Ook bezoekers die niet aan de wandeling willen deelnemen zijn van harte welkom.

Informatie

De toegang voor Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) bedraagt 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een 65+kaart en U-pas en f. 2,50 voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
Een Museumjaarkaart is geldig.
Voor het Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) is de prijs f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Voor meer informatie: 030-2535455 of www.bio.uu.nl/botgard

7 februari

Lente in de Botanische Tuinen

Paaspuzzeltocht

Het Paasweekeinde is vaak een van de eerste mooie weekeinden van het jaar. Een goed moment dus voor een (nieuwe) kennismaking met de twee Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Op beide Paasdagen (23/24 april) is iedereen van harte welkom in de Tuinen in Utrecht en Doorn voor de traditionele Paaspuzzeltocht vol plantaardige verrassingen. De puzzeltocht is gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar maar, met wat hulp van ouders of grootouders, ook voor kleinere kinderen leuk om te doen.

Hoe komt de Boksboom aan zijn naam

De puzzeltocht door het Von Gimborn Arboretum in Doorn leidt de deelnemers langs allerlei bomen en struiken met daarbij een kleine opdracht of vraag. Hoe meet je een boom, hoe komt de Boksboom aan zijn naam en heeft Bergthee spierpijn? Voor wie goed kijkt, voelt en ruikt is de goede oplossing niet zo moeilijk. Spelenderwijs komen de kinderen zo meer te weten over de bomen en planten. Ook in de Tuinen bij Fort Hoofddijk in Utrecht moeten neus, ogen en handen gebruikt worden om het goede antwoord te vinden. Dit jaar staan `Paasplanten' in de schijnwerpers.

Een verrassing voor de (goede) oplossing

Ieder kind dat de Paaspuzzeltocht uitloopt en de antwoorden inlevert, krijgt een klein boompje mee. Wie geen zin heeft in de puzzeltocht, kan natuurlijk ook een zelf gekozen route lopen, of bijvoorbeeld de route die in samenwerking met de Nederlandse Bomenstichting is uitgezet langs de Nederlandse bomen in het Arboretum. Bij mooi weer staan zowel in Utrecht als Doorn de stoelen buiten en kunt u heerlijk nagenieten met een kopje koffie en in Utrecht een ijsje voor de kinderen.

Informatie

Zowel het Von Gimborn Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) als Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn Tweede Paasdag geopend van 10.00-17.00 uur. De toegangsprijs voor het Arboretum is f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor Fort Hoofddijk is de toegangsprijs f. 7,50, f. 5,- met een 65+-kaart of U-pas en f. 2,50 voor kinderen van 3 tot 12 jaar. MJK is geldig. Ook na het Paasweekeinde zijn de Tuinen dagelijks geopend. Fort Hoofddijk is geopend van 10.00-16.00 uur (van 1 mei-1 oktober tot 17.00 uur) . Het Von Gimborn Arboretum is op werkdagen van 8.30-16.00 uur geopend
en in het weekend vanaf 10.00 uur (van 1 mei tot 1 oktober in het weekend tot 17.00 uur).

Voor meer informatie bel 030-2535455 of kijk op www.bio.uu.nl/botgard/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie