Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV: Sociaal plan verzacht klap Autoliv-werknemers

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: sociaal plan verzacht klap Autoliv-werknemers

De vakbonden en de directie van het Zweedse concern Autoliv hebben overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor de 217 medewerkers van de Amsterdamse productievestiging. 'Wij zijn blij dat we in een relatief korte tijd zo'n goed resultaat hebben kunnen bereiken', vertelt Kitty Spaan (Bestuurder FNV Bondgenoten), 'maar Autoliv had natuurlijk door het breken van de eerder gegeven werkgelegenheidsgarantie wèl wat goed te maken.'

Het sociaal plan voorziet in twee sporen. Allereerst wordt gezorgd voor vervangende werkgelegenheid. Daartoe kunnen alle medewerkers een jaar lang gebruik maken van de diensten van een outplacementbureau. Bijzonder in de overeenkomst met Autoliv is dat ook medewerkers met een tijdelijk contract van deze dienst gebruik kunnen maken. Daarnaast is een financiële compensatie aan de hand van de zogenaamde kantonrechtersformule afgesproken. Voor de Autoliv-medewerkers zal deze zelfs dubbel worden toegepast. Spaan: 'Dat betekent voor iedereen extra geld, maar vooral voor de oudere werknemers, die toch al wat moeilijker aan een nieuwe baan komen, betekent dit een betere schadevergoeding. Wat ons betreft heeft de airbag bij deze confrontatie gewerkt.' De leden van FNV Bondgenoten stemden afgelopen vrijdag in met het sociaal plan.

De productie in de Amsterdamse fabriek van Autoliv werd per 1 februari jl. gestaakt. Autoliv is een gespecialiseerde toeleverancier voor de auto-industrie en concentreert zich op veiligheidsvoorzieningen.

Meer informatie:
Kitty Spaan, bestuurder FNV Bondgenoten, telefoon 06-51610352 Michel van der Maas, telefoon 030-2738478 of 06-22528666

08 feb 00 09:16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie