Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie project "actief oud worden" Winschoten

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 8 februari 2000 Persbericht nr. 22

f 30.000,- voor project "actief oud worden" van St. Lucasziekenhuis, winschoten

De Provincie Groningen stelt eenmalig ƒ30.000,- beschikbaar aan het St. Lucas-ziekenhuis te Winschoten voor het project 'Actief oud worden'. Het doel van het project is het terugdringen van de wachtlijsten in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen. Dit gebeurt door het aanbieden van bewegingsprogramma's aan ouderen van 60 jaar en ouder die thuis wonen en in bezit zijn van een positieve indicatie voor thuiszorg, verzorgingshuis of verpleeghuiszorg.

'Actief ouder worden'

Het ziekenhuis heeft samen met verpleeghuis Old Wolde en thuiszorg Groningen het idee ontwikkeld de functie van het bestaande bewegingscentrum ook in te zetten voor inwoners van Winschoten en omstreken die 60 jaar en ouder zijn. Volgens de intiatiefnemers gaan ouderen zich fitter voelen en zullen ze minder snel om zorg vragen wanneer ze bewegingsprogramma's gaan volgen.

Voorwaarde

De eenmalige bijdrage van de provincie Groningen van maximaal ƒ30.000,- mag alleen gebruikt worden voor ouderen van 60+ die nog thuis wonen en in het bezit zijn van een positieve indicatie voor thuiszorg, verzorgingshuiszorg of verpleeghuiszorg. De provincie heeft deze voorwaarde gesteld omdat het zelfstandig houden van deze thuiswonende ouderen met een indicatie voor zorg de druk op de wachtlijsten vermindert.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie