Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Test uzelf op Internet op op milieuvriendelijkheid

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amstelveen

Nieuws

Hoe milieuvriendelijk bent u eigenlijk?
Test uzelf op Internet

U gooit gft-afval netjes in de gft-bak, maar u koopt ook toetjes in eenpersoons verpakkingen. U zet ´s avonds de thermostaat ruim op tijd laag om energie te besparen, maar u doet ook boodschappen met de auto. U vult de gieter in de regenton, maar staat ook lekker lang te douchen. Hoe groen is uw gedrag eigenlijk? Op Internet vindt u een aantal sites die antwoord kunnen geven op deze vraag.

Op www.milieuhuis.nl vindt u een eenvoudige test met tien vragen die u in vijf minuten kunt invullen. Zorg er wel voor dat u het jaarverbruik voor gas, elektra en water bij de hand heeft. Wie overal antwoord op geeft, wordt aan het eind ingedeeld in één van vier groepen, variërend van koplopers tot achterblijvers. Leuk is dat u bij elke vraag kunt zien hoeveel punten u scoort, waardoor direct zichtbaar is waar bij u de zwaarste milieubelasting zit.

Een veel uitgebreidere test staat op www.vhall.nl/bca/pgsim. Deze moet u eerst op uw eigen computer installeren. De test meet de zogenaamde ecologische voetafdruk. Dat is een manier om aan te geven hoeveel oppervlakte van de aarde (uitgedrukt in aantal voetbalvelden) u in beslag neemt met uw consumptie. Bij een eerlijke verdeling heeft iedere aardbewoner recht op drie voetbalvelden. De gemiddelde Nederlander neemt al snel twee keer zo veel in beslag. Wilt u uw score kennen? Trek dan een klein half uurtje ervoor uit; ruim tweehonderd vragen en vraagjes (zoals: hoeveel chocolade strooisel gebruikt u als beleg?) passeren de revue. Houd ook hier cijfers over uw water-, stroom- en gasverbruik bij de hand.

Wie wil kan zijn persoonlijke voetbalveldenscore vergelijken met die van bekende Nederlanders, waarvan er elke maand eentje aan de tand wordt gevoeld in het blad Milieudefensie (zie: www.milieudefensie.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie