Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

8 februari 2000

Vrouw met auto tegen lantaarnpaal
SCHIEDAM -- Maandagochtend omstreeks kwart voor acht reed een 29-jarige Schiedamse door onbekende oorzaak op de kruising van de Overschiesestraat met de Parallelweg met haar auto tegen een lantaarnpaal. De brandweer kwam ter plaatse en verwijderde het dak van de auto om de vrouw, die last had van haar nek, uit de auto te bevrijden.
De vrouw is voor nader onderzoek overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam.

Auto\'s beschadigd
SCHIEDAM -- Een bewoner van de Tjalk meldde maandagavond omstreeks acht uur bij de politie dat zijn geparkeerd staande auto beschadigd was. Ter plaatse bleek dat vijf auto\'s beschadigingen hadden op kofferbak en motorkap. Het is nog onduidelijk wanneer dit precies gebeurd is.

Snelheidscontroles
SCHIEDAM -- Personeel van het Bureau Projectmatige Verkeerscontroles van de Verkeerspolitie hield maandagmiddag radarsnelheidscontroles op de Rotterdamsedijk en de Boerhaavelaan. Tussen twaalf en één uur werd er gecontroleerd op de Boerhaavelaan. Van de 500 passerende automobilisten hielden er 58 hun gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid was 95 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van 50 km/uur. Op de Rotterdamsdijk, waar tussen één en twee uur werd gecontroleerd, hielden 51 van de 356 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste snelheid bedroeg daar 84 km/uur.
(A. Geelof)

Drie zwartrijders bekeurd
SCHIEDAM -- Maandagavond rond kwart voor zeven riep personeel van de RET de hulp in van de politie van het district Schiedam. De RET-medewerkers hadden op de Rotterdamsedijk in de tram drie mannen gecontroleerd die niet in het bezit bleken van een geldig plaatsbewijs. Toen ze daarop door de RET-medewerkers bekeurd werden, reageerden de mannen vervelend. Eén van hen, een 16-jarige Schiedammer, had bovendien een valse naam opgegeven. De drie, twee 19-jarige Schiedammers en de 16-jarige Schiedammer, werden aangehouden en later met een proces-verbaal voor zwart rijden weer heengezonden. De 16-jarige kreeg bovendien een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie