Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BlueEyes: Computers die weten hoe u zich voelt

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
IBM Nederland

Computers die weten hoe u zich voelt

Het IBM-project BlueEyes is erop gericht computers te creëren die kunnen zien en voelen. BlueEyes-technologie maakt gebruik van videocameras en microfoons om de acties van een gebruiker te observeren. Zo registreert de computer waar de gebruiker naar kijkt en wat de deze zowel verbaal als non-verbaal zegt. Die informatie wordt geanalyseerd om de stemming van de gebruiker te bepalen. Aan de hand daarvan voert de computer acties uit of geeft hij informatie.

De emotion-mouse is onderdeel van project BlueEyes

BlueEyes-technologie kan worden geïmplementeerd in computercursussen of educatieve programmas. Zo kan de computer het gedrag van de student observeren en net als elke goede leraar de wijze van informatieverstrekking aanpassen aan de student. Toekomstige toepassingen van BlueEyes-technologie zijn grenzeloos - van het ontwerpen van autos tot en met interactieve ontspanning en reclame.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie