Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Asbestonderzoek Stadsgehoorzaal Leiden

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

8 februari 2000

Fons Delemarre

071-5165055

Asbestonderzoek Stadsgehoorzaal

Het college van B&W heeft de jurist Carel Stolker en de bestuurskundige Erwin Muller gevraagd om het onderzoek voort te zetten naar de gang van zaken bij de renovatie van de Stadsgehoorzaal in 1994-1996. Doel van het onderzoek is duidelijkheid te krijgen over de besluitvorming en gang van zaken bij het al dan niet verwijderen van asbesthoudend materiaal.

Stolker is als hoogleraar-directeur verbonden aan het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk Onderzoek van de Universiteit Leiden en was geruime tijd onafhankelijk voorzitter van de Inspraakcommissie (1982-1996) en van de Ombudscommissie (1993-1996) van de gemeente Leiden. Prof.mr.dr. E.R. Muller is als hoogleraar Bestuurskundige aspecten van Geschillenbeslechting eveneens verbonden aan de Universiteit Leiden. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van burgemeester J. Postma, die fungeert als opdrachtgever namens het College.

Het onderzoek werd tot nu toe geleid door mr. Cor van Viegen, voorzitter van de afdeling Sociale Zekerheid van de Commissie Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Hij liet vorige week weten zijn opdracht niet te kunnen voortzetten, nadat hem was gebleken dat het onderzoek langer dan enkele weken zou duren. Van Viegen kan dit niet combineren met zijn werk.

Tot nu toe is al het archiefmateriaal verzameld dat betrekking heeft op de renovatie en de verwijdering van asbest. De volgende stap is het voorbereiden en afnemen van een aantal interviews. Daarna wordt de analyse afgerond en een rapport geschreven.

De verwachting is dat het onderzoek eind maart a.s. is afgerond.

Voor meer informatie:
Fons Delemarre, afd. Communicatie bestuursdienst, tel. 071- 516 50 55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie