Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interix 2.2: Windows 2000 met UNIX-interoperabiliteit

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft Benelux

Microsoft Interix 2.2 voorziet Windows 2000 van UNIX-interoperabiliteit

Nieuwe oplossing vergemakkelijkt migratie en zorgt voor betere integratie van Windows 2000- en UNIX-omgevingen

Schiphol-Rijk/Brussel, 8 februari 2000 - Microsoft annonceert Interix 2.2, een complete oplossing waarmee klanten bestaande UNIX-applicaties en -scripts onder Windows NT en Windows 2000 kunnen draaien, zonder dat daarvoor code herschreven hoeft te worden.

Interix 2.2 is de eerste versie die beschikbaar komt voor Windows 2000 en is een belangrijk onderdeel van Microsofts strategie om klanten uitgebreide interoperabiliteit en een gemakkelijke migratie te bieden van UNIX- naar Windows-omgevingen. Met Interix 2.2 profiteren klanten van de belangrijkste voordelen van het Windows NT-platform, waaronder een lagere total cost of ownership, eenvoudig beheer en toegang tot de vele beschikbare Windows-applicaties, terwijl zij ook bestaande UNIX-applicaties kunnen blijven gebruiken.

TPI Inc., een consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in UNIX-naar-Windows NT migraties, heeft Interix gebruikt om de Internal Revenue Service (IRS, de Amerikaanse belastingdienst) te helpen bij het vervangen van haar verouderde UNIX-systemen door Windows NT-systemen. "Interix beschikt over alle UNIX-functionaliteit die wij nodig hadden om de applicatiecode efficiënt over te zetten naar Windows NT," zegt Thomas Klinect, president van TPI Inc. "Een van de belangrijkste voordelen was het feit dat de code die was overgezet naar Interix, tijdens de migratie naar Windows NT nog steeds direct gebruikt kon worden op de bestaande UNIX-systemen van de IRS. Hierdoor waren wij in staat om de 24x7 beschikbaarheid van dit bedrijfskritische systeem aan te houden."

Interix 2.2 vereenvoudigt de migratie van bestaande UNIX-applicaties en -scripts dankzij een bedrijfszekere en krachtige omgeving waarbinnen deze applicaties kunnen draaien. Daarnaast kan direct gebruik worden gemaakt van de Windows-applicatieomgeving om geheel op Win32 APIs gebaseerde applicaties te schrijven. Interix 2.2 voorziet in ruim 300 utilities en tools en is volledig geïntegreerd met de desktop, de beveiliging en het bestandssysteem van Windows. Het is een volledig Windows-subsysteem met hoge prestaties voor het draaien van UNIX-applicaties. De Interix 2.2 Software Development Kit, die wordt meegeleverd bij Interix 2.2, ondersteunt ruim 1900 UNIX APIs en vergemakkelijkt de migratie van UNIX-applicaties naar de Interix-omgeving.

Interix 2.2 biedt UNIX-gebruikers een omgeving en tools waarmee zij bekend zijn, zodat zij hun bestaande UNIX-expertise kunnen blijven gebruiken. Deze tools en utilities werken precies zoals zij zouden werken op andere UNIX-systemen en behouden tevens de look and feel van UNIX-applicaties. Hiermee vervalt de noodzaak om gebruikers opnieuw op te leiden. Interix 2.2 biedt ook uitgebreide ondersteuning voor scripts en maakt het mogelijk om populaire scripttalen en -tools te blijven gebruiken.

Met Interix 2.2 komt de realisatie van Microsofts visie van een gemeenschappelijke desktop-computer voor alle gebruikers een stap dichterbij, dankzij een compleet bedrijfsplatform waarop alle Windows-, UNIX- en Internet-applicaties kunnen draaien. Met Interix 2.2 wordt ook het beheer van heterogene omgevingen vereenvoudigd, omdat het UNIX-systeembeheerders voorziet van toegang tot Windows-systemen via de tools die zij kennen. Dit resulteert in lagere beheerkosten en een lagere total cost of ownership. Ook omvat Interix 2.2 bekende UNIX-tools voor beheer op afstand en ondersteunt het batch-verwerking.

Beschikbaarheid

Microsoft Interix 2.2 ondersteunt Windows NT 4.0 Workstation en Server, Windows 2000 Professional, Server en Advanced Server. Geregistreerde gebruikers van oudere versies van Interix kunnen vanaf 14 februari een gratis upgrade naar Microsoft Interix 2.2 downloaden van www.microsoft.com/windows/sfu.


Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), tel. +31 (0)20 5001005 Microsoft Information Center (België), telefoon +32 (0)2 5033113

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274

Microsoft BVBA (België) Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 7043322

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie