Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer duurdere koopwoningen in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Meer duurdere koopwoningen in Rotterdam

(8-2) De komende vijf jaar worden er in Rotterdam jaarlijks 2.500 à 3.500 woningen gebouwd. Het aandeel sociale huur- en koopwoningen neemt af ten gunste van (duurdere) marktwoningen. 23% Van de nieuwbouw is een sociale huurwoning, in de periode '95-'99 was dit nog 46%. Het aandeel middeldure en dure koopwoningen is gestegen van 37% naar 67%. Deze verschuiving past in het gemeentelijk beleid om het eigen woningbezit te stimuleren. Deze gegevens staan in het Bouw- en Investeringsprogramma 2000-2004 (B en I).

Het B en I is een overzicht van alle woningbouw- en stadsvernieuwingsplannen en wordt jaarlijks geactualiseerd. In het rapport staat verder dat er ook in stadsvernieuwingsgebieden steeds meer koopwoningen bijkomen. Dat zijn er nu jaarlijks 875 tegen 300 per jaar in de vorige periode. Daarnaast zullen er jaarlijks 1.000 sociale huurwoningen gerenoveerd worden.

In het B en I is ook het bouwprogramma van parkeergarages opgenomen. De komende jaren worden er 17 wijkparkeergarages gebouwd die samen 1.538 parkeerplaatsen tellen. Hiervoor is
fl. 29,7 miljoen gereserveerd.

De raadscommissies SVVHA, ROG, BUMI en Financiën hebben positief geadviseerd. De Gemeenteraad behandelt het B en I samen met de nota Woonstadbeleid op 24 februari.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie