Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autocoureur Coronel bij Della Penna team test in Homestead

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

8 Februari 2000: Della Penna team test verder in Homestead

Na de goed verlopen test op Sebring gaat het Della Penna team verder met de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het ovale circuit van Homestead. Tom Coronel zal hier helaas niet in actie komen. Dit heeft te maken met de rookie test die Tom als nieuwkomer af zou moeten leggen. Dit is vanwege de korte termijn niet meer te realiseren. Tom zal deze week wel met het Della Penna team in Homestead aanwezig zijn tijdens de traditionele Spring training waarbij ook alle CART teams zullen testen. Hij hoopt zo toch een goede indruk te krijgen van de werkwijze van het team en het rijden op een ovaal circuit.

Tom in de Della Penna Reynard-Toyota

Tom heeft duidelijk de smaak van de Champcars te pakken. "Voor wat betreft het racen zit je hier echt goed. Omdat er net als in de Formule Nippon met maar twee of drie soorten chassis gereden wordt, zit alles veel dichter bij elkaar. Datzelfde geldt ook voor de motoren waardoor je dus spannende races krijgt. Door die eenheid in chassis en motoren komt het dus in vergelijking tot bijvoorbeeld Formule 1 veel meer op de coureur aan. Verder heb ik aan den lijve ondervonden dat wanneer je met deze auto's een foutje maakt en je iets teveel onder- of overstuur hebt, de auto meteen een stuk snelheid verliest waardoor je gelijk een aantal plaatsen kan verliezen in de race."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie